Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 9 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla verkoopt nu belachelijk duur bier in Cybertruck-flesjes

Inmiddels weten we allemaal dat Tesla-baas Elon Musk af en toe met aparte ideeën komt. Toch zagen we bier van de autofabrikant niet aankomen. GigaBier, zoals Tesla het noemt, is een exclusief en prijzig pilsje.

Als een van de rijkste mensen op deze aardkloot doet Elon Musk waar hij zin in heeft. Daarmee tilt hij het gezegde boys will be boys naar een nieuw niveau. Zo schoot Musk eerder een Tesla Roadster de ruimte in en creëerde hij The Boring Company, dat onder meer vlammenwerpers en een parfum genaamd Burnt Hair verkoopt. Daarnaast bedacht en produceerde hij ‘Teslaquila’ (waar Mexico overigens niet om kon lachen). Om de zuipavond van Tesla-liefhebbers compleet te maken, komt Musk nu met bier geïnspireerd op de Cybertruck.

Nog geen Cybertruck, al wel GigaBier

De Cybertruck? Ja, die futuristische ogende pick-up die lijkt te zijn ontworpen door een 6-jarige die iets te enthousiast met een liniaal in de weer is geweest. Tesla-fans wachten al jaren op de Cybertruck. In eerste instantie zou de productie in 2021 starten, maar de productiedatum werd keer op keer verschoven. Nu lijkt het erop dat eind dit jaar de Cybertruck-productie op gang komt. Voor het ontwerp van de hoekige bierflesjes is gekeken naar deze pick-up. “Elke fles heeft een naadloze glanzend zwarte huls met een glow-in-the-dark Giga-watermerk”, schrijft Tesla op zijn biersite.

Een GigaBier-pakket. (Afbeelding: Tesla)

De Star Trek-waardige pick-up mag dan op zich laten wachten, het GigaBier doet dat niet. Tesla’s pilsje is nu namelijk al te bestellen. Net als veel ander pils bevat het GigaBier 5 procent alcohol en is het gemaakt met gerstemout en gist. Daar stoppen de gelijkenissen echter. Het in Duitsland gebrouwen biertje wordt namelijk niet met hop gemaakt, maar met ‘cyberhop’, wat dat ook mag zijn.

Tesla-bier dertig keer duurder

Daarnaast betaal je ook geen gangbare prijs voor de goudgele rakkers. Een pakket met drie pilsjes van 330 milliliter kost je 89 euro, dus zo’n 90 euro per liter. Daarmee is het bier ruim dertig keer duurder dan een standaard pilsje uit de supermarkt, waarvoor je per liter minder dan 3 euro betaalt. Nog altijd geïnteresseerd in een slok GigaBier? Dan kun je het Tesla-pils hier bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.