Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Techno Classica Essen 2020 nu definitief van de baan

Er gaat definitief een streep door het grootste klassiekerevenement van het jaar. Techno Classica vindt volgend jaar pas weer plaats.

Dat was natuurlijk te verwachten, maar de hoop op het oldtimterfeest in Essen bleef de afgelopen tijd toch in leven toen de organisator van Techno Classica, Siha, een nieuwe datum voor het evenement opgaf. Waar het feest eerst van 25 tot en met 29 maart zou plaatsvinden, koos men er al snel voor het laatste weekend van juni in het teken van auto’s te laten staan.

Reisbeperkingen

Maar ook dat gaat nu dus niet door, zo geeft de organisatie op de website aan. Evenementen met meer dan duizend mensen zijn in Duitsland nog altijd verboden en daar komt op korte termijn geen verandering in. Bovendien kent Europa nog allerlei reisbeperkingen. En omdat Techno Classica wordt bezocht door mensen van over de hele wereld, wordt het daarom alleen al een lastig verhaal om het evenement te laten plaatsvinden.

De volgende editie van Techno Classica vindt daarom plaats van 7 tot en met 11 april 2021. Toch kunnen klassiekerfans dit jaar nog wel naar de Essense beurshallen afreizen. Want tijdens de Essen Motor Show, die van 28 november tot en met 6 december plaatsvindt, vult men toch nog twee hallen met klassiekers onder de naam ‘Techno Classica Essen ontmoet Essen Motor Show 2020’. Dat moet de pijn een beetje verlichten.

RM Sotheby’s

Het nieuws rondom Techno Classica was al te verwachten, omdat RM Sotheby’s zijn veiling voor het weekend inmiddels als online-evenement had aangekondigd. Die veiling is een groot onderdeel van de Essense show, waardoor het de beslissing van het gerenommeerde veilinghuis al een teken aan de wand was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.