Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 16 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Techno Classica Essen gaat vooralsnog door op nieuwe datum

Vorige week meldden we al dat het coronavirus ook een streep zou zetten door het grootste klassiekerfeest van de wereld. De organisatie van Techno Classica Essen heeft nu echter de nieuwe datum voor de 2020-editie bevestigd.

Het nieuws dat Techno Classica werd uitgesteld kwam vorige week niet van de organisatie zelf, maar van verschillende Duitse media. De situatie omtrent het coronavirus verandert echter drastisch met de dag en dus is het volledig te verwachten dat er definitief een streep gaat door het evenement dat in het laatste weekend van maart moet plaatsvinden.

Nieuwe datum

Maar er is goed nieuws. De organisatie, S.I.H.A., heeft namelijk een nieuwe datum bevestigd. De deuren van Messe Essen openen tussen 24 en 28 juni 2020 hun deuren voor Techno Classica. Of het kiezen van een nieuwe datum een grote invloed heeft op het aantal standhouders, is nog onbekend.

Vorige week meldden we nog dat de organisatie zijn zinnen had gezet op 17 tot en met 21 juni. Het verplaatsen van het evenement zou toen bovendien financieel nog slecht kunnen uitpakken. Omdat op dat moment evenementen nog niet verboden zouden worden, was S.I.H.A. waarschijnlijk zelf verantwoordelijk voor de extra kosten. Maar omdat inmiddels alle grote evenenten ook in Duitsland zijn verboden, lijkt dat de zaak wat makkelijker te maken. Voor nu lijken we in ieder geval uit te kunnen kijken naar een volwaardige 2020-editie in juni.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.