Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 9 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Coronavirus zet mogelijk ook streep door Techno Classica Essen

Het coronavirus zorgde er vorige week al voor dat de grote autosalon van Genève niet doorging, vandaag stelt het autoliefhebbers nogmaals teleur. Het grootste klassiekerfeest van de wereld, Techno Classica in Essen, zal eind maart waarschijnlijk niet plaatsvinden.

Hoewel het nieuws nog niet officieel door S.I.H.A. – de organisator van het evenement – is bevestigd, weten diverse Duitse media het al wel te melden. De organisatie wacht op een uitspraak van de lokale autoriteiten, die het tot nu toe enkel ‘afraden om grote evenementen door te laten gaan’. Toch is de kans groot dat er ook een streep door het klassiekerevenement gaat.

Uitstel

Techno Classica staat tot nu toe gepland voor het laatste weekend van deze maand, van 25 tot 29 maart. Maar waar de autosalon van Genève volledig werd afgelast voor 2020, wordt Techno Classica mogelijk verzet tot een later moment. Voor nu denkt men erover om het evenement van 17 tot en met 21 juni plaats te laten vinden in de Essense beurshal.

Dat is financieel nog wel een lastige zaak. Wordt een evenement verboden, dan kunnen de kosten daarvoor niet op de organisator verhaald worden in verband met overmacht. Zoals het er nu naar uitziet moet S.I.H.A. zelf om de tafel met alle beurshouders om een nieuwe datum te bespreken, met alle kosten van dien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.