Remco Slump
Remco Slump Nieuws 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Te koop! Voel je Max Verstappen met deze Renault Twizy Sport F1

Dit is een koopje! Voor tussen de 15.000 en 30.000 euro koop je een super zeldzame en spectaculaire concept car uit 2013: de Renault Twizy Sport F1. Maar helaas, er zit een addertje onder het gras …

Wat is de Renault Twizy Sport F1? Laten we dat eerst eens uitleggen. Renault onthulde het studiemodel in 2013 om de toen nieuwe Twizy te promoten, maar ook de deelname van het Franse merk aan de Formule 1. Een standaard-Twizy heeft een elektromotortje met maar 17 pk. Door de toepassing van KERS (Kinetic Energy Recovery System) komt daar in de Twizy Sport F1 tijdelijk meer dan 80 pk bij. KERS komt uit de Formule 1 en zorgt ervoor dat kinetische energie wordt teruggewonnen, omgezet naar elektriciteit en wordt opgeslagen in een batterij.

Renault Twizy Sport F1 net zo snel als een Mégane R.S. 265

Het resultaat is een Twizy die een stuk sneller is dan normaal. De topsnelheid van de Sport F1 is een weinig indrukwekkende 109 km/h, maar met een sprinttijd van 0 naar 100 km/h in 6 seconden houdt hij met gemak een Mégane R.S. 265 bij.

Renault Twizy
(Afbeelding: Artcurial)

Maar dan nu het eerdergenoemde addertje. In deze F1 is het KERS-systeem buiten werking gesteld en verwijderd. Waarom? Omdat het zo onbetrouwbaar was dat het nauwelijks aan de praat te krijgen was, aldus veilinghuis Artcurial.

Met de bijzondere Twizy de openbare weg op mag je niet

Mocht je tussen de 15.000 en 30.000 euro willen neertellen voor deze Sport F1, dan heb je dus een gewone Twizy met een woeste bodykit. We zien een Formule 1-achtige voorspoiler, een koddige achtervleugel, spiegels van een F1-auto, hele brede sideskirts en een setje racing slicks.

Renault Twizy
(Afbeelding: Artcurial)

Dit exemplaar komt uit de reservecollectie van Renault zelf en is in nieuwstaat. De fabrikant bouwde er ooit een paar voor pr- en marketingdoeleinden. Ermee de openbare weg op mag je niet. De Sport F1 heeft geen typegoedkeuring en zal die ook niet krijgen, met die niet afgedekte, profielloze banden en scherpe vleugels.

Renault Twizy
(Afbeelding: Artcurial)
Renault Twizy
(Afbeelding: Artcurial)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.