Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Zeer zeldzame Renault Twizy Oakley te koop op Ebay

Herinner je de Renault Twizy RS F1 nog? In 2013 zetten wij ‘m tegenover een Mégane RS. Deze Twizy versloeg de RS destijds door z’n KERS-systeem. Dit systeem werd echter nooit uitgevoerd op een productieversie, totdat Oakley Design zich met de tweezitter ging bemoeien.

Het merk, dat voornamelijk bekend is van zonnebrillen, besloot vijf exemplaren te bouwen met het KERS-systeem. Eén van deze staat nu te koop op Ebay.

KERS op de taart

Het Kinetic Energy Recovery System zit al sinds 2009 in Formule 1-auto’s. Dit systeem zorgt ervoor dat remenergie – die normaal wordt omgezet in warmte – wordt opgeslagen, om daarna als extra vermogen te dienen. Zo’n soort systeem zit ook in de krankzinnige Twizy RS F1, en dus nu in de Oakley Design. Da’s echter niet het Formule 1-systeem, maar een soort ‘plug-and-play’ tuningsbox. Deze zorgt voor 100 pk (80 pk meer) en 100 Nm (45 Nm meer) in de piepkleine Renault.

Renault Twizy Oakley Design
Renault Twizy Oakley Design

Racespec

Alle elementen – zoals de spoiler en diffuser – die voor extra downforce moeten zorgen, zijn gemaakt van koolstofvezel. Ook de buitenspiegels en treeplanken zijn van het sterke doch lichte materiaal gemaakt. De wielen zijn deels van magnesium – evenals in de F1 – en worden voorzien door speciale regenbanden van Pirelli, die ook in de Formule 2 gebruikt worden.

Winter

Nu we midden in de winter zitten lijkt de Twizy misschien een wat luchtige (lees: ijskoude) keuze, toch kan hij volgens de verkoper goed winterklaar worden gemaakt. Hiermee doelt hij op meer dan winterbanden, een kachel en gesloten ruiten. De auto wordt namelijk óók geleverd met elektrische dekens. Die kun je aansluiten op de auto, zodat je tijdens de rit geen kou vat.

Renault Twizy Oakley Design

Kopen

Deze gelimiteerde editie wordt nu te koop aangeboden via Ebay, waar-ie voor 25.284 euro te koop staat. Het gifgroene exemplaar staat in het Engelse graafschap Chelmsford, maar kan wereldwijd verscheept worden. Wanneer-ie geëxporteerd wordt en een nieuw kenteken krijgt, verliest hij jammer genoeg wel zijn Engelse plaat: ‘TWI2 FLY’.

Renault Twizy Oakley Design
Renault Twizy Oakley Design

Foto’s: Ebay

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.