Autovisie
Autovisie Nieuws 6 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Te koop: Koninklijke Bentley Mulsanne

Heel veel Britser dan deze Bentley Mulsanne wordt het niet. Hij is donkergroen, heeft een beige lederen interieur met veel hout en behoorde bovendien ooit toe aan The Queen.

Bentley Mulsanne van Queen Elizabeth II

Vijfduizend mijlen

Queen Elizabeth II kreeg de Bentley Mulsanne vier jaar geleden, toen ze haar zestigjarig jubileum als vorst van het Verenigd Koninkrijk vierde. Tussen 2012 en 2014 werd hij gebruikt voor meerdere gelegenheden. In totaal werden er vijfduizend koninklijke mijlen op de Mulsanne gezet, zo’n achtduizend kilometer. Daarna reed de auto nog slechts 1.329 kilometer. De auto staat nu te koop bij een handelaar in Surrey, met een vraagprijs van 199.850 pond, zo’n 250.000 euro. Aangezien een nieuwe Mulsanne je in Nederland bijna 400.000 euro kost, is het niet eens een heel gekke vraagprijs.

Bentley Mulsanne van Queen Elizabeth II

Brits

De Mulsanne is heel klassiek Brits uitgevoerd: donkergroen van buiten met beige leder van binnen. Zoals het hoort zijn alle sierlijsten in het interieur gemaakt van donker hout. Overigens is de auto niet gepantserd en zijn er ook geen speciale gadgets ingebouwd. Wel heeft de auto de optionele opklapbare houten tafeltjes voor de achterpassagiers.

LEES OOK:BENTLEY GRAND LIMOUSINE BY MULLINER IS GROOTS

Hofleverancier

De Britse vorstin krijgt met enige regelmaat een auto van Bentley. Zo nam ze afgelopen november al de allereerste Bentayga in ontvangst. Ook de officiële staatslimousine is speciaal gemaakt door Bentley.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.