Autovisie
Autovisie Nieuws 6 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Audi A3 ook aan driecilinder

Audi heeft de A3 een facelift gegeven. De uiterlijke verschillen zijn minimaal, maar maken hem wel weer in lijn met de A4. Onderhuids veranderde er ook het nodige…

Facelift

Een grotere grille, een nieuwe voorbumper, een andere vorm voor de koplampen en achterlichten. Groot zijn de uiterlijke verschillen allerminst, maar zo is hij – in ieder geval direct van voren – wel weer lastiger te onderscheiden van de A4. Audi past de nieuwe neus meteen toe op de alle varianten van de A3: de driedeurs, de Sportback, de Limousine en de Cabriolet. Ook alle varianten van de S3 krijgen de nieuwe look.

Driecilinder

De instap-A3 heeft niet langer de 1,2 liter viercilinder turbomotor. Het aantal pk’s is met 110 stuks exact gelijk, maar die komen voortaan wel uit de 1,0 liter driecilinder turbomotor. Het is de eerste keer dat Audi de A3 levert met een driecilinder. Het blok werd eerder al toegepast in de A1. Aan de andere kant van het motorenaanbod krijgt de S3 er tien pk bij. De 2,0 liter TFSI turbomotor perst er voortaan 310 stuks uit, waarmee hij weer krachtiger wordt dan de Volkswagen Golf R, die het blok deelt met de S3. Voor de vernieuwde RS3 Sportback en RS3 Limousine moeten we nog even geduld hebben.

LEES OOK: HÉ, DIE HEBBEN WE EERDER GEZIEN: AUDI R8 SPYDER

Techniek

De facelift brengt een hoop techniek met zich mee. Zo is de A3 nu onder meer te bestellen met Audi’s Virtual Cockpit, een digitaal display als instrumentarium, waar onder meer de navigatie-informatie op weergegeven wordt. Hij is daarnaast leverbaar met adaptieve cruise control die het in fileverkeer volledig over kan nemen en dan ook zelfstandig kan sturen. Het MMI infotainmentsysteem is daarnaast nog vernieuwd en beschikt nu onder meer over een geïntegreerde simkaart.

De vernieuwde A3 staat in de zomer in de showroom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.