Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Sunlight Cliff Edition RT is een camper met rooftop

Fabrikant van kampeerwagens en –accessoires Sunlight maakt een nieuwe Edition RT-variant van haar Cliff camper. Het busje krijgt niet alleen meer ruimte, maar ook een heuse rooftop.

De letters RT staan dan ook voor ‘rooftop’ en slaan op de extra ‘verdieping’ die zich onder het elektrische hefdak van de camper bevindt. Daar is ruimte voor een extra slaapplek, te bereiken via een uitschuifbare ladder.

Genieten van het uitzicht vanaf je eigen rooftop

Het tentdoek van de rooftop is bovendien open te ritsen waardoor niets het mooie uitzicht belemmerd. Mochten er veel insecten rondom je camper vliegen dan houdt het horrengaas ze buiten. Overigens is zo’n rooftop niet heel bijzonder; verschillende camperfabrikanten leveren zo’n optie. Zo ook het Nederlandse Camperfixx. Die (elektrische) campers zijn optioneel ook voorzien van een hefdak, waarbij het tentdoek eveneens is open te ritsen voor een unieke ervaring.

Camper, rooftop
(Afbeelding: Sunlight)

Wil je een boek lezen of even een filmpje kijken in je rooftop-camper? Dan is er op de bovenste verdieping een leeslampje, een 12 volt-stopcontact en zijn er usb-poorten.

Vier verschillende varianten

De Sunlight Cliff RT Edition komt er in vier varianten: 540, 600, 601 en 640. Deze cijfers slaan op de lengte van de camper. Deze lengte heeft niet direct invloed op het aantal slaapplaatsen dat de camper biedt. Bij de 540, 600 en 640 kunnen vier en optioneel vijf personen overnachten. In de 601 met rooftop kunnen zes tot zeven personen een slaapplek vinden.

Camper, rooftop
(Afbeelding: Sunlight)

Naast veel slaapplekken en een rooftop biedt de camper ook een badkamertje met douche, een keuken met koelkast en tal van stopcontacten en usb-poorten.

Een ‘normale’ Fiat Ducato camper

De basis van de camper is een Fiat Ducato met een 2,2-liter MultiJet dieselmotor, die 120 pk levert. De tank meet 90 liter.

Camper-eigenaren opgelet! Duizenden Nederlanders recht op schadevergoeding
(Afbeelding: Sunlight) (Afbeelding: Sunlight)

Het totale gewicht van de rooftop-camper bedraagt 2886 kilogram (540-versie), daarmee kan er nog 614 kilo geladen worden voordat je het maximale laadgewicht van 3500 kilogram bereikt. De Sunlight Cliff Edition RT is er vanaf 59.390 euro.

Budget-kamperen: op het dak van deze Mini kun je slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.