Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 28 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo wordt de camper de ideale werkplek voor de Digital Nomad

Werken op elke plek waar jij wilt. Het begrip ‘Digital Nomad’ is helemaal van deze tijd. Al eerder sprak Autovisie in de serie Vanlife met mensen die geen vaste woon- of werkplaats hebben en leven in een camper. Nu maakt het bedrijf Sunlight een tafel speciaal voor deze levensstijl.

Dat een fabrikant juist nu deze camper-tafel wil gaat produceren, is niet vreemd. Door het woningtekort, de stijgende woningprijzen en het toenemende thuiswerken door de pandemie, zoeken met name jong volwassenen naar oplossingen.

Een camper-tafel speciaal voor de Digital Nomad

Door middel van een simpele klaptafel heeft de Sunlight T68 een echt kantoortje aan boord. Hoewel je als ‘Digital Nomad’ enkel je laptop, een stoel en een tafeltje nodig hebt, biedt het kantoortje net iets meer werkcomfort.

Digital Nomad, Camper
(Afbeelding: Sunlight)

Zo heeft het extra stopcontacten, kan je je mobielen apparaten draadloos opladen, is er ruimte voor een tweede monitor en zit er extra verlichting in zodat je ook ’s avonds aan het werk kan. Door de opstaande rand rondom het tafeltje kan er niets van tafel rollen en is je Digital Nomad-werkplek afgescheiden van de rest van de camper.

Digital Nomad, Camper
Ook zelf kun je zo’n werkplek op maat maken maar deze is kant-en-klaar van Sunlight. (Afbeelding: Sunlight) (Afbeelding: Sunlight)

Voor de Sunlight T68

Naast werken is er in de Sunlight T68 camper, waarin de tafel uiteindelijk leverbaar moet worden, genoeg ruimte voor ontspanning. Zo kan je koken in de compacte keuken met wastafel en fornuis of even douchen in de volwaardige douche die losstaat van het toilet en de wastafel.

De camper waarin de eerste Digital Nomad-tafel moet komen maar ook in hippere camperbussen moet hij passen. (Afbeelding: Wheelsage)

Achterin de camper vind je twee eenpersoonsbedden met daartussen een klein nachtkastje of extra stuk matras. Deze bedden liggen verhoogd omdat onder de matrassen nog extra opbergruimte is.

De camper wordt standaard geleverd met een 2,2-liter Mjet-motor van een Fiat Ducato. Deze viercilinder levert 122 pk en moet de 3.016 kilogram (met volle tank) zware camper voortsleuren.

Do it yourself!

Ook in deze stoere Unimog kun je zo’n moderne werkplek bouwen.

Het is nog even afwachten of de tafel uiteindelijk ook echt leverbaar wordt in de campers, tot die tijd zou je ook zelf dergelijke Digital Nomad-tafel kunnen maken voor jouw camper.

De ultieme autoliefhebbers-camper is klaar voor een circuitvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.