Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Subaru maakt zich op voor vijfde Forester

Subaru grijpt de autoshow in New York aan om de Forester wereldkundig te maken. Het is alweer de vijfde generatie Forester sinds 1997.

Forester

Veel wil Subaru er nog niet over kwijt. Het Japanse bedrijf wacht tot de vooravond van de New York International Auto Show om de SUV te tonen. Vermoedelijk zullen ook dan nog niet alle details en specificaties van de nieuweling bekend worden gemaakt. Subaru houdt het nu alleen bij een foto van een achterlicht.

Platform

Autovisie kan alvast verklappen dat het om een compleet nieuwe editie gaat. De auto staat op het fonkelnieuwe platform, dat de Japanners sinds twee jaar gebruiken. De Impreza verscheen als eerste op de bodemsectie en de XV is hem inmiddels gevolgd, terwijl voor de Amerikaanse markt de Ascent op dezelfde architectuur staat. Het platform is stijver dan voorheen en vangt de krachten  tijdens een aanrijding beter op doordat ze beter verdeeld worden. De beroemde boxermotoren hangen dieper in de bodemsectie, zodat het zwaartepunt lager ligt.

Boxermotoren

Dat de Forester de beschikking krijgt over boxermotoren, staat vast. Het gaat om een 1,5 en 2,0 liter viercilinder. In beide gevallen betreft het een benzineblok. De vraag is of er überhaupt een dieselmotor in komt. Subaru heeft zo’n krachtbron nog wel beschikbaar, maar investeert niet langer in de doorontwikkeling van de zelfontbrander.

Eyesight

De Forester wordt standaard uitgerust met het EyeSight-veiligheidssysteem, dat voor de Forester verder is geperfectioneerd.

LEES OOK: Nieuwe Subaru Impreza komt ook naar Nederland

NYIAS

De nieuwe Subaru Forester debuteert op de 2018-editie van de New York International Auto Show (NYIAS). De tentoonstelling duurt van 30 maart tot en met 8 april. De Nederlandse marktintroductie zal vermoedelijk nog dit jaar plaatshebben.

Viziv

De Japanners hebben zich ten doel gesteld om jaarlijks een nieuw model te introduceren. Voor dit jaar is dat de vijfde generatie Forester. Een voorproefje van de nieuwkomer gaf Subaru al tijdens de 2015-editie van de Tokyo Motor Show, waar de hier afgebeelde showauto werd gepresenteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.