Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 5 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze occasion wil je: Subaru Forester 2.0 – ideaal voor de herfstachtige lente

Nu de lente meer tekenen vertoont van de herfst is het ideaal weer voor een auto met vierwielaandrijving. Dan denk je misschien al gauw aan een Subaru, maar dat hoeft niet meteen een Impreza te zijn. De Forester 2.0 kan in deze tijden ook voor het offroad-plezier zorgen.

Vijf generaties SUV-plezier met de Forester

Subaru heeft uiteraard een lange historie in de rallyraces, met de Impreza WRC als bekendste auto. Met die kennis heeft het genoeg auto’s geproduceerd voor het offroad-plezier op de openbare weg. Een van die auto’s is deze Forester 2.0. Subaru begon in 1997 aan de productie van deze auto en is sinds 2019 alweer aanbeland bij de vijfde generatie.

Deze gezinsvriendelijke offroader die te koop staat, is er een van de tweede generatie. In die tweede generatie kwam Subaru ook met een sportieve variant: de Forester STi. Duidelijk gebaseerd op de styling van die voorgenoemde Impreza maakte deze een opvallende indruk. Sindsdien heeft Subaru de Forester verder ontwikkeld, onder andere met hybride-techniek. Zo heeft de nieuwe Forester e-BOXER bijvoorbeeld een viercilinder boxermotor, gekoppeld aan een elektromotor, die de SUV samen naar een topsnelheid van 188 km/h kunnen brengen. Die fraaie STi-uitvoering is inmiddels helaas alweer verdwenen.

Wat is het verhaal van dit exemplaar?

Dit model komt uit 2005 en is daarmee een auto uit de tweede generatie van de Forester-lijn. Deze tweekleurige Forester 2.0 is voorzien van een 2-inch-liftkit, 15-inch wielen met All-Terrain-banden, en spatbordverbreders. Bovendien kan er genoeg mee op reis dankzij de toegevoegde roofrack. Dankzij de liftkit staat de Subaru vijf centimeter hoger op z’n poten, waardoor er meer bodemspeling is en offroaden dus nog eenvoudiger is. Daarnaast kan je ook in de avonden genoeg van de weg voor je zien: deze versie heeft verstralers op de voorbumper.

Kopen of doorlopen?

Op het moment van schrijven zijn er nog 319 Subaru’s Forester te vinden op Gaspedaal.nl. De keuze is reuze, zo gezegd. Deze versie wordt voor 12.444 euro aangeboden. In die prijsklasse zijn staan er nog 96 andere gebruikte Foresters, maar kijken we naar alle modellen uit 2005 in deze prijsklasse, dan praten we nog over slechts zeven stuks. Qua afgelegde kilometers is dit dan wel een van de meest aantrekkelijke modellen: op de teller staat 187.364 kilometer. Daarbij moet niet vergeten worden dat je bij dit model de liftkit hebt, evenals ‘t roofrack. Tel daarbij op dat de Forester 2.0 over 158 pk beschikt en je ziet jezelf zo door de modder scheuren met deze SUV. Voor de fan van de handgeschakelde bak is er nog wel een dilemma: het gaat hier om een automaat.

De verkoper vertelt meer over de Subaru Forester 2.0

We bellen met de verkoper, Subaru-dealer Kleinwier Zwijndrecht (078-6106116). Wat kunnen zij nog meer vertellen over de groene Subaru Forester 2.0 uit 2005? “De Forester zelf is een zogenaamde Luxury Edition. Deze werd toen standaard geleverd met een elektrisch panoramadak, cruise-control, CD-wisselaar en 5-speakersysteem met gemonteerde subwoofer in de kofferruimte. Met de trekhaak, in combinatie met de standaard AWD, kan en mag deze Forester 1500 kilogram trekken.”

Deze of een andere occasion kopen? Onderzoek altijd goed wat je wilt kopen, check de onderhoudshistorie en laat een goede aankoopkeuring doen als je zelf onvoldoende verstand van zaken hebt. Meer speciale occasion zien of zelf je auto verkopen? Koop Autovisie magazine of neem een (digitaal) abonnement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.