Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 14 mrt 2018

Verkoop Lamborghini Huracàn op volle toeren

Zou Lamborghini bij elke duizendste geproduceerde Huracàn een feestje geven, dan zouden de altijd in zwart geklede medewerkers van de sportwagenbouwer uit Sant’Agata Bolognese twee tot drie keer per jaar dronken op de werkvloer staan. Het is ongekend hoeveel exemplaren de Lamborghini-mensen er momenteel uit persen.

503755 10.000 Lamborghini Huracan

Dit maal heeft de productie van de Huracàn een bijzondere mijlpaal bereikt. Het 10.000e exemplaar is namelijk van de band gerold. De auto volgt zo’n vijf maanden na de 9.000e Huracàn. Ook nu is het weer een Performante-uitvoering.

Lamborghini-Huracan-Performante-Spyder-03

Koppositie

De Huracàn staat op de tweede plaats in de lijst van meest geproduceerde Lamborghini-modellen ooit. De sportwagen laat alleen zijn voorganger Gallardo, waarvan er uiteindelijk 14.022 stuks zijn gemaakt, voor. De Huracàn is echter hard onderweg om de koppositie te veroveren. Het model is er sinds kort als Performante Spyder en ondergaat binnen afzienbare tijd een opfrisbeurt met naamswijziging (Huracàn S), zodat de sportwagen er weer enkele jaren tegenaan kan. Met een huidig jaarvolume van 2.642 stuks mag de Huracàn zich al komend jaar de meest succesvolle Lamborghini ooit noemen. Dat betekent dat Lamborghini’s ‘instapmodel’ de hoogste podiumtrede in vijf jaar tijd wist te bereiken. De Gallardo bereikte die koppositie in weliswaar minder dan drie jaar , maar dat model hoefde slechts een record van iets meer dan 2900 auto’s (Diablo destijds) te verbreken. Om tot het verkoopvolume van de Gallardo te komen, heeft de Huracàn vijf jaar nodig, terwijl zijn voorganger liefst acht jaar in productie was! lamborghini-celebrates-aventador-and-huracan-production-milestones

Wereldwijde afzet

Lamborghini verkocht in 2017 precies 3.815 auto’s. De autobouwer rekent dit jaar op een afzet van ruim 4000 auto’s. Voor 2019 staat een wereldwijde afzet gepland van ruim 7.000 units, verdeeld over de Huracàn, Aventador en Urus.

LEES OOK: De volgende productiemijlpalen voor Lamborghini

Top 5 Lamborghini-registraties in Nederland*

Lamborghini: 274 stuks

Gallardo: 87

Murciélago: 28

Huracàn: 26

Aventador: 24

Diablo: 23

*Per 14 maart 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.