Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 29 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Subaru Ascent voor dorstige types

Subaru heeft zijn SUV voor de Noord-Amerikaanse markt voorgesteld. Het is echt een model voor dorstige types, want de auto beschikt over maar liefst 19 bekerhouders.

Subaru Ascent Reveal Ahead Of The 2017 Los Angeles Auto Show
Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Ne-gen-tien bekerhouders voor maximaal acht inzittenden. Dat is gemiddeld iets meer dan twee bekerhouders per persoon. Het zou zomaar een record kunnen zijn.

Subaru Ascent
Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Niet voor Europa

Subaru noemt zijn SUV Ascent, zoals al eerder dit jaar bekend werd toen de autobouwer een studiemodel op de autoshow in New York. Nu zeven maanden later staat de SUV er in nagenoeg ongewijzigde vorm, zij het als productiemodel. De auto komt begin volgend jaar op de Amerikaanse markt. Levering in Europa is niet aan de orde. Mogelijk exporteert de fabrikant de achtzits SUV naar Australië, maar daarover moet nog een ei worden gelegd. De business case rond de Ascent is nu gebaseerd op Amerikaanse productie met alle productieplaatsen gereserveerd voor de Verenigde Staten en Canada.

Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Nieuweling

De virtuele opvolger van de B9 Tribeca is het volgende nieuwe model op Subaru’s nieuwe platformarchitectuur. De Impreza en XV gingen de nieuweling voor. Later volgen nog de Legacy en de Outback. Voor de Ascent is de wielbasis opgerekt tot 2,89 meter. Onder de kap hangt uiteraard een boxermotor. Het blok kent een inhoud van 2,4 liter.

Voor Subaru is de Ascent een belangrijk wapen in zijn ambitieuze groeiplannen. De fabrikant wil in 2017 wederom een nieuw verkooprecord neerzetten. Vorig jaar verkocht het merk voor het eerst meer dan een miljoen auto’s wereldwijd.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.