Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 29 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Het dak eraf voor Chevrolet Corvette ZR1

Mocht je je nog afvragen waarom Chevrolet juist de Dubai International International Motor Show twee weken geleden koos voor het wereldwijde debuut van de supersnelle Corvette ZR1 in plaats van de ‘eigen’ Los Angeles International Auto Show, dan volgt hier het antwoord. Voor de autoshow aan de Amerikaanse westkunst heeft de autobouwer de open variant bewaard. Chevrolet presenteert de Corvette ZR1 Convertible.

Corvette ZR1

Zoals er korte tijd tussen de onthulling van de Coupé en de presentatie van de cabriolet zit, zo zal er ook geen lange tijd zitten tussen de verkoopstart van de gesloten en open ZR1. De fabrikant start begin volgend jaar de productie van de supersnelle uitmonsteringen. De levering moet komende lente van start gaan.

Chevrolet Unveils 2019 Corvette ZR1 ConvertibleKlapmechanisme

De verschillen tussen de twee zijn gering. Volgens de autobouwer gaat het vooral om het dak en de bijbehorende constructie. De Convertible is 27 kg zwaarder dan de Coupé, wat op conto komt van de extra verstevigen van het aluminium classic en het klapmechanisme van de softtop. Het linnen dak laat zich volledig elektrisch openen en sluiten. In geopende stand ligt de kap onder een harde tonneaucover, zodat het dak, dat tot een snelheid van 48 km/h kan worden geopend of gesloten, niet alleen netjes is opgeborgen voor de looks, ook voor het behalen van het prestatieniveau van de auto.

ZTK Performance Package

De Corvette ZR1 Convertible zou een top van 341 km/h. Om die top te halen dien je dan wel de lage achterspoiler op de achterzijde te hebben. De spoiler is bedoeld voor ‘road-holding downforce met een minimum aan drag’. Voor wie geregeld op het circuit gaat rijden, levert Chevrolet optioneel (voor 2.995 dollar) het zogeheten ZTK Performance Package, bestaande uit een frontsplitter, Michelin Pilot Cup 2-banden, afwijkende onderstelafstelling en specialere Magnetic Ride Control-afstelling. Door de grotere achterspoiler, zoals gepresenteerd op de ZR1 Coupé op de autoshow in Dubai, kent de ZR1 met het pakket een grotere downforce in bochten, terwijl de topsnelheid lager ligt. Hij haalt nog altijd meer dan 320 km/h.

Chevrolet Unveils 2019 Corvette ZR1 ConvertibleSportuitlaat

Net als de Coupé levert de LT5-supercharged V8-motor in de Convertible een vermogen van 766 pk en genereert het blok een koppel van 969 Nm. In vergelijking met de Z06 hebben de techneuten onder andere een verbeterd injectiesysteem en een grotere en efficiëntere compressor gemonteerd. Aan het blok koppelt de fabrikant een handgeschakelde zevenbak of een achttrapsautomaat met schakelflippers achter het stuurwiel. Voor het motorgeluid voorziet Chevrolet in een speciale sportuitlaat, waarbij de klank afhankelijk is van de gekozen rijmodus. In Stealth is de achtpitter minder luid dan de Z06, terwijl de uitlaat in de Track-modus meer geluid produceert.

Chevrolet Unveils 2019 Corvette ZR1 ConvertibleLA Auto show

De auto is te bewonderen op de Los Angeles International Auto Show 2017, die van 1 tot en met 10 december wordt gehouden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.