Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 21 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Stopt de Alfa Romeo 4C in 2020?

De Alfa Romeo 4C lijkt definitief een eenmalige exercitie te worden. Plannen om een opvolger te brengen, zijn volgens het Amerikaanse Autoline Daily geschrapt. Reden zou de lage verkoopvolumes zijn.

alfa_romeo_4c_spider_59Alfa Romeo heeft nooit gesproken over hoge verkoopverwachtingen, maar blijkbaar vallen de gerealiseerde cijfers tegen. De vraag naar de kekke lichtgewicht sportwagen is erg laag en de 4C moet nog een jaartje of 4 mee.

Monocoque

Maar Alfa Romeo incasseert verlies op de 4C, aangezien het kostbaar te bouwen model met koolstofvezel monocoque erg goed is voor het imago van het merk. Zeker nu de Italiaanse autobouwer uit een diep dal moet klimmen en het kampt met enkele tegenvallers als uitgestelde modellen.

ZIE OOK DE VIDEO OVER DE ALFA 4C

Voorwerk

De Alfa Romeo 4C doet het voorwerk om het Italiaanse merk weer op de kaart te zetten als fabrikant van sportieve, achterwielaangedreven modellen. De Giulia en alle andere modellen die nog volgen moeten van het opnieuw geladen merkimago gaan profiteren.

2015 Alfa Romeo 4C autovisie.nlVirtuele opvolger

Mocht er daadwerkelijk geen directe opvolger komen, dan verlaat Alfa Romeo zeker niet het sportwagen-segment. De Italianen hebben er geen geheim van gemaakt met een sportmodel boven de 4C te komen en ook een virtuele opvolger te introduceren van de beroemde Alfa Spider. Beide volgen waarschijnlijk al voor het productie-einde van de huidige 4C, zodat binnen het Alfa-programma het lijkt alsof er wel een natuurlijke overgang van modellen plaats heeft.

Krachtigere variant

Mocht Alfa Romeo  de verkoop van de 4C een extra impuls willen geven, dan zou het een krachtigere variant kunnen uitbrengen. Er was altijd sprake van een versie met tegen de 300 pk. Misschien verschijnt een dergelijke motorisering dan met een handgeschakelde transmissie, waar de (Amerikaanse) autoliefhebber op zit te wachten. Afwachten dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.