Autovisie
Autovisie Nieuws 15 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Sportieve Audi S4 ingetogen als altijd

Audi toont op de IAA-autoshow in Frankfurt voor het eerst de sportieve telg van de A4-familie: de S4. Een nieuwe RS4 volgt binnen afzienbare tijd.

De auto, die zowel als Limousine als Avant leverbaar wordt, heeft de beschikking over een compleet nieuwe geblazen 3,0-liter V6 die 354 pk voortbrengt (de vorige S4 kwam met een zescilinder compressor tot 333 pk). Het koppel bedraagt 500 Nm tussen 1300 en 4500 toeren per minuut. De S4 accelereert hiermee van stilstand naar 100 km/h in 4,7 seconden. De top is, zoals we gewend zijn van Audi, begrensd op 250 km/h.

Het vermogen wordt op de weg overgebracht via een nieuwe achttraps automaat. Standaard beschikt de S4 over Quattro-vierwielaandrijving. De aandrijflijn kan tot 70 procent naar de vooras sturen en tot 85 procent naar de achteras.

“De top is, zoals we gewend zijn van Audi, begrensd op 250 km/h”

Wat uiterlijk betreft zijn de wijzigingen ten opzichte van de reguliere A4 beperkt. We zien gewijzigde bumpers, aluminiumkleurige spiegelkappen en 18 inch lichtmetalen wielen. Optioneel is de S4 leverbaar met 19 inch lichtmetaal. Het interieur is aangekleed volgens het welbekende S-recept: in leder en alcantara gehulde sportstoelen, aluminium of carbon sierstrips en veel S-logootjes.

Ondanks de hoge prestaties is de S4 volgens Audi relatief zuinig. De auto stoot 170 gram CO2 per kilometer uit. De nieuwe S4 staat medio 2016 bij de dealer. Prijzen volgen later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.