Autovisie
Autovisie Nieuws 4 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Speciale Audi RS 6 is leuk verzonnen, maar ook voor Amerika?

Het is zover. Ook de Amerikanen kunnen – als ze financieel krachtig genoeg zijn – de Audi RS 6 Avant kopen. De eerste exemplaren hebben onlangs wiel op Amerikaans grondgebied gezet. Om dat heuglijk feit te vieren, introduceert Audi USA een speciale editie. Het introductiemodel verwijst naar de iconische RS 2 Avant.

Het is een historisch verantwoorde verwijzing, want met de RS 2 Avant introduceerde het Duitse merk voor de eerste maal een RS-model. En we weten allemaal waartoe dat heeft geleid. Na de RS 2 Avant kwamen onder andere de RS 4 en RS 6. Inmiddels zijn we dik 25 jaar verder en kent de Audi-stamboom verschillende RS-uitmonsteringen. De RS 2 Avant blijft toch wel het meest iconische model, zeker gezien zijn ontstaansgeschiedenis, de aankleding en geboortegrond.

Door Porsche gebouwd

Dat ziet ook Audi USA in. Vandaar dat de Amerikaanse importeur een ode brengt aan die RS 2 Avant uit 1994. De speciale editie draagt de naam RS 6 Avant ‘RS Tribute Edition’. Hij komt naast de reguliere uitvoering in het leveringsprogramma, al is de beschikbaarheid van de speciale editie beperkt. Er komen slechts 25 stuks beschikbaar. Heel weinig dus. Het oplagecijfer is ook een verwijzing naar de RS 2 Avant, want de introductie van rappe, door Porsche ontwikkelde en gebouwde stationwagon was iets meer dan 26 jaar geleden.

Blauw-zwart

Een directe verwijzing naar de RS 2 Avant vormt de carrosseriekleur van de RS 6 Avant RS Tribute Edition. Hij is gespoten in de bekende tint Nogaro blue. Het is een van de carrosseriekleuren waarin de RS 2 Avant destijds leverbaar was. Het is misschien wel de meest herkenbare tint. Zo stond hij ook in de brochure. En net als de stamvader van het RS-label heeft de nieuweling een zwarte grille en dakrails.

Voor deze gelegenheid zijn de zijroosters en diffuser ook in zwart gelakt. Audi zet de RS 6 Avant RS Tribute Edition standaard op 22-inch lichtmetalen wielen in vijfspaaksdesign met daarachter rode remklauwen. In het interieur beschikt de RS 6 Avant als RS Tribute Edition carbon fibre inlegstukken, Denim-blauwe stitching voor de Valcona S-sportstoelen, een geperforeerde bekleding van het stuurwiel en RS-vloermatten.

Amerika?

De met een 600 pk sterke 4.0 V8-turbomotor uitgevoerde stationwagon is alleen in de Verenigde Staten leverbaar en wel per direct. Een opvallende keuze overigens, aangezien de RS 2 Avant nooit in Amerika is verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.