Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 26 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Snelste Volkswagen Golf is nu ook heerlijke hot hatch

De Volkswagen Golf R was nooit echt de leukst sturende auto in het segment van de hot hatches. Echter, de achtste generatie bracht daar verandering in. Dat model is nog wat verbeterd en mag zich de snelste VW van het moment noemen.

Met de belofte het asfalt van de Lausitz­ring te mogen ontdekken, weet Volkswagen ons richting het DTM­-circuit nabij Ber­lijn te lokken. Toch blijkt even voor vertrek vanuit Nederland dat de baan bezet is.

Met de snelste Volkswagen Golf over de openbare weg

We rijden dus met de nieuwe Volkswagen Golf R over de openbare weg. Enkel op de autobahn zijn alle 333 pk’s even te gebruiken. Door dit vermogen is het de krachtigste versie van de 2,0-liter viercilinder die te koop is, al was er eerder ook al een versie met 333 pk.

Volkswagen Golf R is snelste van het moment
(Afbeelding: Volkswagen)

De nieuwe Volkswagen Golf R heeft een iets aangescherpt design, maar dezelfde goede rijeigenschappen. De prijs van het model zal echter een behoorlijke tegenvaller zijn. Voor de facelift moest je al 84 mille voor de VW neerleggen.

Volkswagen

Golf R

8.5 Score

Pluspunten

  • Dagelijkse bruikbaarheid
  • Capabel voor circuit
  • Remmerij erg goed

Minpunten

  • Facelift technisch nauwelijks toevoeging
  • Interieur blijft alledaags
  • Prijs

Volkswagen heeft de Golf R met een facelift weer iets beter en sneller gemaakt, al verzuimt het een paar pijnpuntjes van de hot hatch aan te pakken. Toch blijft het qua rijplezier één van de beste in het steeds kleiner wordende segment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.