Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de snelste en duurste elektrische auto’s die je nu kunt kopen

Deze week staat Autovisie Magazine in het teken van de elektrische auto. In ons magazine, dat je nu in de winkels vindt, leggen we je de techniek van elektrische auto’s uit, zetten we de Mini Electric en nieuwe Fiat 500e tegenover elkaar en spreken we een prominente persoon uit de autobranche. En natuurlijk vertellen we je alles over de EV’s die nu te koop zijn. Wat zijn de snelste en duurste elektrische auto’s die je nu kunt kopen?

Er gaat bijna geen week voorbij of er wordt wel een nieuwe elektrische hypercar aangekondigd. Toch kun je die (nog lang) niet allemaal in ons land kopen. Kijken we naar de orderboeken die fabrikanten nu hebben geopend, dan is dit de lijst met snelste elektrische auto’s. Let op: sommige van deze auto’s zijn nog niet op de markt verschenen, maar je kunt ze al wél bestellen om een productieplekje te bemachtigen.

 1. Automobili Pininfarina Battista: 350 km/h
 2. Tesla Model S Plaid: 322 km/h
 3. Lotus Evija: 320 km/h
 4. Tesla Model X Plaid: 262 km/h
 5. Tesla Model 3 Performance: 261 km/h
 6. Porsche Taycan Turbo S: 260 km/h
 7. Audi RS E-tron GT: 250 km/h
 8. Porsche Taycan 4S: 250 km/h
 9. Tesla Model S: 250 km/h
 10. Tesla Model X: 250 km/h

Automobili Pininfarina: geen poging snelste elektrische hypercar ter wereld

De Automobili Pininfarina Battista.

Duurste elektrische auto

Betekent dat ook dat je voor die snelste auto’s nu het meeste geld moet neerleggen? Het zal geen verrassing zijn dat dat inderdaad zo is. Bijna alle bovenstaande auto’s komen terug in het lijstje met de tien duurste elektrische auto’s van nu. Bijna, want in dat lijstje staat ook een Nederlandse creatie.

 1. Automobili Pininfarina Battista: €2.200.000 ,–
 2. Lotus Evija: €1.979.456,–
 3. Porsche Taycan Turbo S: €191.700,–
 4. Porsche Taycan Turbo: €157.900,–
 5. Lightyear One: €149.900,–
 6. Audi RS E-tron GT: €146.295,–
 7. Tesla Model S Plaid+: €139.990,–
 8. Audi E-tron GT Ed. Zero: €127.995
 9. Tesla Model X Plaid: €121.010,–
 10. Tesla Model S Plaid: €119.990,–

Wil je graag een compleet overzicht van alle beschikbare elektrische auto’s van nu? En ben je benieuwd hoeveel garantie fabrikanten op hun auto’s en specifiek de batterijen geven? In de huidige Autovisie lees je een uitgebreid overzicht van elke elektrische auto die je op dit moment kunt kopen, inclusief handige informatie voor jou als consument. En heb je helemaal geen zin in de elektrische auto? Dan kun je zoals altijd nog steeds bij ons terecht, want je kunt in dit nummer ook genieten van een heerlijk duel tussen de BMW M8 Competition en Maserati Quattroporte Trofeo. En natuurlijk vergeten we de liefhebbers van klassiekers ook niet.

Autovisie Magazine

Autovisie liever digitaal lezen? Dat kan via onze app op je tablet of smartphone, maar ook via onze digitale omgeving voor je PC of laptop! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reacties 0