Autovisie
Autovisie Video 28 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Safety Car op de baan: zo moet het absoluut niet!

Wie heeft niet op de start van het 2021-seizoen van de Formule 1 gewacht? Eindelijk is het dan zover. Buiten dat er voor het eerst nieuwe coureurs deelnemen en een ‘nieuw’ team aan de start verschijnt, kent het F1-circus ook een nieuwe Safety Car. De lange traditie van Mercedes-modellen is daarmee gebroken.

Alweer zo’n 25 jaar levert AMG de Safety Car voor de Formule 1, zoals het ook de Medical Car aan de FIA beschikbaar stelt. Maar dit jaar moet Mercedes-AMG zijn koppositie delen met Aston Martin. Vanuit Engeland komen de Vantage en DBXS als respectievelijke Safety Car en Medical Car naar de Formule 1-races. Niet naar allemaal, want de Duitsers laten zich uiteraard niet van de troon stoten. Vandaar dat Aston Martin en Mercedes-AMG de buit verdelen. De ene race is daar de Aston Martin Vantage, de andere race de vertrouwde Mercedes-AMG GT-R.

Hommeles en trammelant

De wagens zijn een genot om naar te kijken, maar laten we hopen dat ze zo min mogelijk in beeld zijn. Want als de Safety Car en met name de Medical Car tijdens de race de baan betreedt, dan is het hommeles. Dat is waar de F1-fan niet op zit te wachten. Maar in het verleden zorgde de Safety Car zelf ook voor trammelant op de baan. We hebben enkele momenten voor jou geselecteerd, en niet alleen uit de F1-races.

Video

WTCC

Nascar

IndyCar

 

Formule 1

Chaos maar het ligt niet altijd aan de Safety Car

 

Zo koop je een Formule 1-auto – Sjoerds Weetjes #205

Dit kost een Formule 1-auto! – Sjoerds Weetjes #206

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.