Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanser dan Amerikaans: Shelby F-150 Super Snake

Deze Shelby F-150 Super Snake had niet op een beter moment kunnen komen! Want als er plaats is voor een oranje olifant in de porseleinkast van het Witte Huis, dan is er ook plaats voor een 760 pk sterke, ruim 2,3 ton wegende pickup. America, fuck yeah!

shelby-f-150-super-snake-truck-action-right

Het eerste wat bij ons opkwam, was echter: Hoe zou dit ding scoren op het gebied van voetgangersveiligheid? Want kijk eens naar die neus! Die van de normale Ford F-150 is al hoog, maar Shelby heeft er nog een verdieping bovenop gegooid. Misschien had de tuner meer ruimte onder de motorkap nodig voor de 5,0 liter V8 met supercharger, die de Super Snake een vermogen van 760 pk geeft.

“Als de Super Snake ergens goed voor is, dan is het wel zwarte strepen trekken”

Over prestaties rept Shelby gek genoeg niet, maar volgens directeur Gary Patterson zijn die van wereldklasse. Hij roept zelfs dat de F-150 Super Snake “een superscherp weggedrag heeft”. Iets wat wij met een strooiwagen vol zout nemen, want een bochtenridder zal de Shelby absoluut niet zijn. Als de Super Snake ergens goed voor is, dan is het wel zwarte strepen trekken in een rechte lijn.

LEES OOK: SHELBY SUPER SNEK 50TH ANNIVERSARY HEEFT 760 PK

Shelby levert zijn helse pickup met achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. De F-150 Super Snake is in de Verenigde Staten gewoon bij de Ford-dealer te bestellen, maar is gelimiteerd tot honderdvijftig exemplaren. Geïnteresseerden moeten 96.880 dollar (omgerekend ruim 87.000 euro) meebrengen als ze er een willen hebben.

Op bezoek bij Shelby in Las Vegas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.