Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Seat deelt eerste prijzen van de nieuwe Leon

Seat opent vandaag de orderboeken voor de nieuwe Leon. Daarbij deelt het uiteraard de prijzen voor de eerst beschikbare uitvoeringen.

De Spanjaarden bieden hun nieuwe C-segmenter eerst in twee speciale lanceeredities aan. Die krijgen de naam Style Launch Edition en FR Launch Edition mee en zijn rijker uitgerust dan de standaarduitvoering. De nieuwe Leon is er standaard al met 16-inch lichtmetaal, led-koplampen en -dagrijverlichting, een 8,25-inch touchscreen, DAB+, bluetoothverbinding, cruise control, elektrische ramen voor en achter en diverse veiligheidssystemen, zoals Lane Assist, Hill Hold Control en Driver Alert.

Seat Leon Sportstourer

Style Launch Edition

De Style Launch Edition heeft een groter infotainmentscherm (10-inch) en uitgebreide smartphone-integratie. Ook bevat deze introductieversie onder andere een achteruitrijcamera, parkeersensoren rondom de auto, adaptieve cruise control, een volledig digitaal tellerhuis en een grootlichtassistent.

Sportievelingen kunnen ook kiezen voor de FR Launch Edition. Zij vermaken zich dan onder andere met de ‘welkomstceremonie’ in de led-achterlichten, die gestart wordt als je de auto ontgrendelt. Andere noemenswaardigheden zijn 17-inch lichtmetalen wielen, een verlaagd sportonderstel, iets scherper gelijnde bumpers en sportstoelen. Ook de led-koplampen hebben een eigen en scherper gezicht. Wie €775 meer betaalt, krijgt 18-inch lichtmetaal schoeisel onder zijn Leon.

Motoren Seat Leon

Seat levert de Leon nu met een beperkt motorenaanbod. Wie voor de hatchback gaat, heeft de keuze uit twee benzinemotoren: een 1.5 TSI met 150 pk of een 1.5 eTSI mild-hybride, met precies hetzelfde vermogen. Wie voor de stationwagon, de Sportstourer, gaat, kan nog kiezen voor een 1.5 TSI met 130 pk.

Dieselen kan ook: de 2.0 TDI is er met 115 pk of 150 pk. Binnenkort voegt Seat nog twee 1.0 TSI’s toe, met 90 pk of 110 pk.

Seat Leon

Prijzen

Wie voor de vijfdeurs hatchback gaat, is het goedkoopst af met de FR Launch Edition. Die versie koppelt de 1.5 TSI met 150 pk aan een handgeschakelde zesbak en is er vanaf € 31.495,-. De Style Launch Edition is er momenteel als hatchback enkel in combinatie met de mild-hybride en dus een DSG-automaat. Die versie kost minstens € 33.425,-. Wie met de hatchback wil dieselen, kan vanaf € 31.725,- rijden in de tweeliter TDI Style Launch Edition. De stationwagon kost in alle gevallen € 1200,- extra.

De Sportstourer is er al vanaf € 30.525,-, in de vorm van de 1.5 TSI met 130 pk en handgeschakelde versnellingsbak. Voor dat geld rijd je rond in de Style Launch Edition. Binnenkort maakt Seat de prijzen voor de basisuitvoeringen bekend.

Seat Leon Sportstourer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.