Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen maakt einde aan geruchten rondom ID.3

Door softwareproblemen zou de Volkswagen ID.3 niet op tijd ten tonele verschijnen. De Wolfsburgers maken nu een eind aan de geruchten en benadrukken dat het elektromodel deze zomer wordt geleverd.

De Volkswagen ID.3 is dé auto van 2020, maar zou volgens geruchten door forse problemen geteisterd worden. Alle software was volgens bronnen, afkomstig van de autobouwer zelf, te haastig ontwikkeld en bevatte daardoor veel fouten. De marktintroductie deze zomer zou daarom in gevaar kunnen komen. Daarnaast zou men ook de productie van de e-Golf hebben verlengd, om dit jaar toch nog genoeg elektromodellen aan te kunnen bieden.

Marktintroductie ID.3

Een woordvoerder van de Duitse autogigant maakt nu een eind aan de geruchten. Tegenover Automotive News Europe bevestigt hij dat de ID.3 deze zomer op de markt verschijnt. “Het is ons doel om alle 30.000 gereserveerde ID.3’s tegelijk op de markt te brengen”, zo vertelt hij. Ook de Nederlandse importeur bevestigt dat de Volkswagen ID.3 deze zomer zijn intrede doet en dat alle kopers tegelijkertijd hun auto krijgen.

Volskwagen ID.3

Dat is mogelijk, omdat een groot deel van die auto’s reeds is gebouwd en klaarstaat om geleverd te worden. De coronacrisis heeft daarom geen enorme impact op de bouw en levering van de al gereserveerde modellen. Bovendien hervat Volkswagen deze week voorzichtig de productie in zijn faciliteit in Zwickau, waar de MEB-modellen van de band rollen. Daar werkte men de afgelopen weken overigens wel door, zij het op een veilige en afgesloten manier. In het zogenoemde ‘E-Mobility Centre’ werkte een kleine groep werknemers aan de ontwikkeling van de toekomstige ID.-modellen.

Softwareproblemen

Over de vermeende software is de woordvoerder ook duidelijk tegenover Automotive News Europe. “Kort voordat we de auto’s aan onze klanten leveren, voeren we een software-update uit zodat deze de auto de laatste en nieuwste versie bevat. Ook daarna blijven we nieuwe versies uitrollen die klanten zelf in hun auto kunnen installeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.