Remco Slump
Remco Slump Nieuws 8 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Hup Holland! De introductiekleur van de BMW M2 heet Zandvoort Blue

De nieuwe BMW M2 Coupé heeft een blokkige neus, met veel hoeken van 90 graden en twee vierkanten links en rechts als luchtinlaten. BMW had de M2 Coupé langer onder de pet willen houden, maar kon niet voorkomen dat deze foto’s het net op lekten.

De afbeeldingen verschenen op het forum van Bimmerpost.com. De BMW M2 werd gekiekt in het babyblauw met zwarte wielen. Duidelijk is dat zijn wielkasten zijn verbreed. Typerend zijn ook de M-spiegels, de vier ronde uitlaatpijpen en de bescheiden power bulge op de motorkap. Deze beelden doen de auto geen recht, natuurlijk, maar op de plaat die recht van achteren is geschoten, lijkt de M2 Coupé een enorme derrière te hebben, met links en rechts plaatwerk dat op een vreemde manier naar beneden hangt.

BMW M2 Coupé met zes-in-lijn turbo van de M3 / M4

Over de nieuwe M2 is nog weinig bekend. Wel weten we dat hij de 3,0-liter twinturbo zes-in-lijn van de M3 en M4 heeft (480 pk), maar dan met een iets lager pk-niveau. We gaan uit van zo’n 450 pk.

Kopers van de BMW M2 kunnen kiezen uit een handgeschakelde zesbak en een achttraps automaat met dubbele koppeling. Achterwielaandrijving is standaard. Naar een 4WD-optie zoek je in de prijslijst tevergeefs. Volgende maand wordt de M2 Coupé onthuld. De introductiekleur, die je op deze spionagefoto’s ziet, heet Zandvoort Blue.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.