Autovisie
Autovisie Nieuws 17 aug 2016

Wordt dit de Rijkspolitie Porsche van 2022?

Ontmoet de Rijkspolitie Porsche van 2022 die er nooit gaat komen. Tijdens zijn bezoekje aan de tentoonstelling van Rijkspolitie Porsches in het Louwman Museum kwam de 20-jarige Vitto Bonnemayers op het idee om deze nieuwe politie-Porsche te ontwerpen.

BONNEMAYERS_Rijkspolitie_Porsche2

Het is duidelijk niet de eerste keer dat Vitto een autootje tekent. De schets zal niet alleen menig agentenhart vol verwachting laten kloppen. De student Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit Twente is net terug van een zomercursus bij het gerenommeerde Car Design gestudeerd aan Instituto Europeo di Design (IED) in Turijn. Daar heeft hij onder andere meegewerkt aan een conceptstudie voor een toekomstige Maserati Shooting Brake. Maserati Shooting Brake ontwerp Vitto Bonnemayer

Imagobooster

De Rijkspolitie-Porsche die hij heeft ontworpen is de 911 Targa van de toekomst. “Ik dacht dat het wel een leuke imagobooster voor de politie zou zijn als ze in 2022 deze nieuwe Rijkspolitie Porsche introduceren”, vertelt Bonnemayer. “Het is een sportieve versie van de Targa, een soort 4S. Met een kleine achtervleugel en flinke openingen in de voorbumper die voor meer downforce zorgen. In de koplampen heb ik iets van de Mission E verwerkt, maar ik wilde wel de kenmerkende 911 vorm behouden.” Vitto is een bezig baasje, want vanaf september is hij fulltime teammanager van het Green Team Twente, het universiteitsteam dat de waterstofauto van de toekomst bouwt. We zijn benieuwd wat u van deze nostalgische remake vindt, is het maken of kraken?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.