Autovisie
Autovisie Nieuws 17 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford wil autonoom autodelen in 2021

Ford wil in 2021 een volledig autonome personenwagen op de markt brengen. Die auto wordt niet verkocht aan particulieren, maar moet als een zelfstandige taxi door steden gaan rijden. Ook moet hij gebruikt kunnen worden voor autodelen.

3-Ford Fusion Hybrid Autonoom rijden test - Autovisie.nl

Plan

Het zijn ambitieuze plannen van Ford, dat over vijf jaar en van de grootste spelers wil zijn op het gebied van autonoom rijden. Voor de ontwikkeling van de auto wordt het team in Silicon Valley verdubbeld en ook de campus in het Californische Palo Alto wordt twee keer zo groot. Toch heeft Ford ook besloten dat het niet alles alleen kan doen en daarom gaat de fabrikant ook samenwerken met vier verschillende start-ups die zich bezig houden met de ontwikkeling van een autonome auto. Het eindresultaat krijgt geen stuur, geen gaspedaal en ook geen rempedaal. Hij moet alles volledig zelfstandig kunnen doen.

LEES OOK:MOUNTUNE STOPT EXTRA PK’S IN FOCUS RS

Dertig naar negentig

Ford breidt dit jaar de autonome testvloot uit van tien naar dertig voertuigen. De autonoom rijdende Fusions sturen door de staten Californië, Michigan en Arizona. Volgend jaar moet de vloot nog eens verdrievoudigd worden, naar negentig voertuigen. Die auto’s krijgen steeds meer nieuwe technieken aan boord op het gebied van dataverwerking, 3D-kaarten, radars en sensoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.