Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Ford Bronco heeft Ferrari trekjes

Amerikaanse customizer Galpin Auto Sports (Gas) maakt van de nieuwe generatie Ford Bronco een creatief retro-model.

De offroader kwam de fabriek uit als normale Bronco en kreeg door een paar kleine tweaks een design dat meer lijkt op de klassieke modellen.

200 opties niet genoeg

De Ford Bronco is gespoten in de kleur ‘Eruption Green’, een kleur die vanuit de fabriek leverbaar is. Toch vond de koper de sierlijke lak en de 200 opties, die je bij aankoop aangeboden krijgt, niet genoeg. De eigenaar bracht na uitlevering zijn 4×4 naar Gas met de opdracht het dak, de grille en de badges beige te maken.

Niet zomaar een beige kleur, maar ‘Avorio Beige’ uit het kleurenpallet van Ferrari. Daarbij kreeg de Bronco nieuwe belettering, striping aan de zijkant en is het Ford-logo vervangen.

De A-stijl is voorzien van Led-lampen die maken dat je de bomen door het bos wél goed ziet omdat ze extra goed uitgelicht worden. Door de 17 inch velgen met 35 inch banden en een ‘leveling kit’, is de rijhoogte en de aanblik van de offroader een stuk stoerder doch klassieker geworden.

Ford Bronco van zichzelf al een retro-offroader

Al is de Ford Bronco van zichzelf al een dapper retromodel. Zo is vierwielaandrijving op alle uitvoeringen standaard en heeft hij een ‘Terrain Management System’ en zeven rijstanden waarvan Baja, Mud/Ruts en Rock Crawl Specifiek voor terreinrijden zijn.

Ford Bronco krijgt V8 met 750 pk

De vier wielen worden aangedreven door een 2,3-liter viercilinder of een 2,7- of 3,0-liter V6. Goed voor opeenvolgend: 304, 335 en 406 pk. Tussen de aandrijfassen en de motor zit een handgeschakelde versnellingsbak met zeven verzetten of een tientrapsautomaat.

Helaas niet voor Europa

De Nederlandse liefhebbers die helemaal wild zijn geworden van deze retro Ford Bronco, moeten we helaas teleurstellen. De Bronco is officieel niet in Europa leverbaar. Toch kan je ‘m wel zelf importeren. En als je de Bronco dan toch bestelt in ‘het land van de onbegrensde mogelijkheden’, klik dan direct door naar een customizer als Gas. Daar heb je echt ‘unlimited possibilities’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.