Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dus tóch: ook Renault volledig elektrisch vanaf 2030

Renault verkoopt vanaf 2030 enkel nog elektrische voertuigen. Dat heeft ceo Luca de Meo vandaag bekendgemaakt.

Een redelijk opmerkelijke uitspraak, want het was De Meo die de afgelopen periode veel kritiek uitte op het plan van de Europese Unie om per 2035 enkel nog elektrische voertuigen toe te laten. Die zouden volgens de Italiaan nog altijd te duur zijn voor een grote groep Europeanen, ook tegen die tijd. Hij wilde zich daarom hard maken voor het behoud van de verbrandingsmotor en hybride aandrijflijnen.

Tot het laatste moment

Vandaag laat hij echter weten dat ook Renault per 2030 enkel nog elektrische voertuigen zal verkopen. Dacia zal echter ‘tot het laatste moment’ verbrandingsmotoren blijven leveren, zo meldt hij. Het Roemeense dochtermerk moet volgens De Meo blijven waar het voor staat: value for money.

Dacia Spring

Het betekent dat het modellengamma van Renault snel moet elektrificeren. De Franse fabrikant was er vroeg bij met de Zoe, maar pas dit jaar komt het tweede volledig elektrische model (de Twizy daargelaten) op de markt. De Mégane E-Tech maakt zich klaar voor z’n marktintroductie.

Renault 5

Twee nieuwe EV’s zijn al aangekondigd, te weten de nieuwe 4 en 5. Laatstgenoemde komt als eerste op de markt en vervangt de huidige Zoe. Dat doet-ie echter pas vanaf 2024, want dan staat de veelgeprezen elektro-hatch pas in de Europese showrooms. De 4, die waarschijnlijk 4ever gaat heten, komt later op de markt.

Dit is wanneer we de nieuwe Renault 5 kunnen verwachten

Dit jaar kunnen we ook een nieuwe Renault verwachten, als opvolger van de Kadjar. De Austral, zoals het model heet, verschijnt met hybride-aandrijflijnen, maar het is de vraag of de Franse autobouwer ook direct een elektrische variant voorstelt. Zeker is wel dat Renault vanaf 2025 een nieuwe elektro-SUV voorstelt.

Fiat, Open en Peugeot

Renault is uiteraard niet het eerste merk dat heeft aangekondigd volledig elektrisch te gaan. Ook vergelijkbare fabrikanten als Fiat, Peugeot en Opel zullen enkel nog EV’s aanbieden tegen 2030.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.