Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Renault plant grotere elektrische auto, wil concurreren met VW en Tesla

Renault heeft grootse plannen. Het Franse merk ontwikkelt een grotere elektrische auto met het doel te concurreren met Tesla’s Model 3 en de Volkswagen ID.3.

Renault Zoe

Vanaf volgend jaar groeit de markt voor elektrische auto’s aanzienlijk. Op dit moment is het aanbod nog relatief klein, maar volgend jaar komen er flink wat modellen van grote fabrikanten bij. In veel gevallen gaat het nog wel om kleinere, of heel grote auto’s. Het gat daartussen wordt voorlopig met name opgevuld door de Tesla Model 3 en de Volkswagen ID.3. Precies in dat gat ziet Renault kansen. De Franse autofabrikant durft de concurrentie met de twee modellen aan en heeft daarom een elektrisch model van een dergelijke formaat gepland.

Samenwerking

De nieuwe Renault komt boven de Zoe te staan en wordt waarschijnlijk ontwikkeld in samenwerking met partners Nissan en Mitsubishi. Daarmee worden de kosten gespreid en kan de prijs van de auto omlaag. Ook tackelen de Fransen met de samenwerking een probleem waar ze met de Zoe tegenaan lopen. Deze auto deelt namelijk vrijwel geen onderdelen met andere modellen. Daardoor is deze nog redelijk kostbaar. Renault komt volgend jaar nog met een verbeterde versie met een groter bereik.

“We zijn bezig met de ontwikkeling van een line-up waarmee we in alle segmenten een elektrische auto kunnen aanbieden,” vertelt Emmanuel Bouvier, commercieel directeur van Renault, tegenover Bloomberg. “Het is nog te vroeg om te zeggen of we de concurrentie met Tesla direct aangaan,. We zijn overduidelijk bezig om een groot gedeelte van die markt te pakken”.

Nog geen €10.000

Eerder liet Renault weten dat het van plan is om de hele elektrische automarkt op te schudden met een model dat nog geen €10.000 zal kosten. Het is mogelijk dat dit een Europese versie van de K-ZE wordt. Dit is een stadsautootje bedoeld voor de Chinese markt die daar ongeveer €8.700 moet gaan kosten. Met wat kleine aanpassingen kan Renault de auto geschikt maken voor de Europese mark. In dat geval zou hij waarschijnlijk ook onder de €10.000 aangeboden kunnen worden.

Renault K-ZE Concept (2018) 1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.