Autovisie
Autovisie Nieuws 16 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Eigen laadpaal moet Volkswagen ID.3 financieel nog aantrekkelijker maken

De nieuwe Volkswagen ID.3 moet elektrisch rijden betaalbaar en bereikbaar maken voor een grote groep mensen. Om het financiële plaatje nog aantrekkelijker te maken, biedt VW – uiteraard – ook de ID. Charger aan. 

Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3 was hét nieuws op de IAA van Frankfurt. De nieuwe Golf onder de elektrische auto’s moet voor een revolutie gaan zorgen als het gaat om elektrisch rijden. De 1st Edition die volgend jaar op de markt komt, is met een prijs van onder de €40.000 en een actieradius van 420 kilometer een aantrekkelijke EV. Zeker als je bedenkt dat passagiers binnenin bijna net zoveel ruimte hebben als in een Passat. Om de ID.3 nog aantrekkelijker te maken, biedt Volkswagen hun klanten ook een laadpaal voor thuis aan.

Versies

Net zoals de auto zelf komt ook de laadpaal er in drie verschillende versies. De basisversie, de ID. Charger, kost eenmalig €399. Met een capaciteit van 11 kW kan de auto dan binnen zes uur volledig worden opgeladen. Alles wat je nodig hebt, toch? Dat denken ze niet bij Volkswagen. Want wie €200 meer betaalt, kan het laadproces dan via een app in de gaten houden. En dan kun je zeggen dat je de ID. Charger Connect thuis hebt staan.

ID. ChargerWil je echt alles in de gaten houden en blijf je ‘s nachts liever op om te zien hoeveel je per kWh betaalt? Ga dan voor de ID. Charger Pro. Die kost je eenmalig €849, maar dan heb je wel ‘meer transparantie’ in je stroomgebruik en kan ook je baas precies in de gaten houden wat je thuis allemaal uitspookt. De laadpaal verzorgt zelf ook de verbruiksdocumenten. Pluspuntje: het datagebruik van de app en lader zit bij de prijs inbegrepen. Maar, meer betalen betekent niet sneller laden. Ook de twee duurdere versies laden ‘gewoon’ met een snelheid van 11 kW. Even een vergelijk met Tesla: wil je een laadpaal voor je Model 3 thuis, dan betaal je €530. En dan kun je echt alleen maar laden.

IAA

En zo moet de ID.3 nog een stukje aantrekkelijker worden voor het grote publiek. Desondanks waren de verwachtingen voor Volkswagens nieuwe model al torenhoog. Het merk pakte zelf ook uit tijdens de persdagen van de IAA, waar de mannen uit Wolfsburg enkel elektrische auto’s toonden. In totaal stonden er zo’n 15 ID.3’s op de stand, waarmee Volkswagen een duidelijk statement maakte. Tegelijkertijd wordt ook aan de liefhebbers gedacht, want een snellere variant als GTI- of R-versie behoort al tot de opties. Wij mochten eerder al rustig rondkijken en de ID.3 met eigen ogen ontdekken in de fotostudio in Wolfsburg. Kijk onderstaande video om alles over dé EV van volgend jaar te ontdekken:

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.