Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Renault komt met elektrische auto onder de €10.000

Renault vindt dat de elektrische auto’s van nu onbereikbaar zijn voor velen. Daarom werkt het Franse merk aan een elektrisch karretje dat nog geen €10.000 gaat kosten.

Renault Zoe

Renault heeft op dit moment al enkele volledig elektrische voertuigen in het aanbod. De Zoe is daarvan het best verkopende model. Afgelopen periode was het Europa’s op een na best verkopende elektrische auto, net na de Tesla Model 3. Maar hoewel de Zoe een van de goedkopere elektrische opties van dit moment is, denkt Renault dat het nog niet goedkoop genoeg is.

Schappelijke prijs

Als je naar het nieuwe businessmodel kijkt, wat shared mobility is, dan moet je erg moderne en aantrekkelijk auto’s kunnen aanbieden tegen een schappelijke prijs,” vertelt Thierry Bollore, CEO van Renault, tegenover Automotive News. Zelfs als de Franse autobouwer met zo’n goedkoop karretje op de markt komt, denkt het nog geld eraan te kunnen verdienen ook. “We verdienen al geld aan ons huidige elektrische aanbod die we in nog vrij kleine volumes wegzetten. En als we naar de toekomst op de markt kijken, dan schatten we duidelijk in dat we nog steeds geld kunnen blijven verdienen.”

De baas van Renault geeft aan dat hij de betaalbare elektrische auto binnen vijf jaar op de Europese markt wil kunnen aanbieden. Maar zo lang hoeft het helemaal niet te duren. Volgend jaar introduceert de fabrikant namelijk de Renault City KZ-E in China. Een kleine crossover op basis van de Kwid. Deze heeft een 26,8 kWh-accu en een 43 pk elektromotor. Daarmee zou hij volgens NEDC-maatstaven 271 kilometer bereik hebben. Renault biedt deze auto daar voor ongeveer 8.700 euro aan.

Succes

Als de kleine stadskar in China een succes blijkt, dan is het een kwestie van aanpassen voor de Europese markt en klaar is kees. Sterker nog, Renault heeft nog niet uitgesloten dat de KZ-E naar Europa komt als het succes is. Daarmee lijkt het erop dat Bollore zijn plannetje realiteit kan maken. En als dat gebeurt, dan kan het wel eens een flinke impact hebben op de automarkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.