Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat doet dit prototype van Range Rover in het Limburgse Landgraaf?

Gespot door Autovisie-lezer Ron Groenewoud: een witte Range Rover met wat camouflage op de neus en de tekst ‘prototype vehicle’ achterop. Wat doet-ie op een parkeerplaats bij de Brunssummerheide, vlakbij de Limburge plaats Landgraaf? En met wat voor testvoertuig hebben we hier te maken? Laat het detectivewerk beginnen!

Volgens onze lezer heeft de Range Rover twee dikke dubbele uitlaten. Je kunt ze op de foto’s moeilijk zien, want de testrijders van Jaguar Land Rover hebben de luxe-suv met de kont in de brandnetels geparkeerd. Die uitlaten zouden kunnen duiden op een versie boven het huidige topmodel: de P530, met 4,4-liter BMW-V8 en 530 pk.

Opvolger van de Range Rover SVAutobiography met 560 pk?

Waarom denken we dat? Omdat er van de vorige generatie een 550 / 560 pk sterke SVAutobiography-variant was. Dus boven de P530 is dus nog ruimte.

Range Rover
(Afbeelding: Ron Groenewoud)

Bovendien zit er in het prototype op de foto’s geen hybridetechniek. Anders had er op de achterkant ‘hybrid prototype vehicle’ gestaan, niet simpelweg ‘prototype vehicle’.

Vijfde generatie is er in een overvloed aan uitvoeringen

De vijfde generatie Range Rover debuteerde begin dit jaar. Hij is er in een overvloed aan uitvoeringen. Er zijn drie diesels (250, 300 en 350 pk), twee benzineversies (400 en 530 pk), twee plug-in hybrides (440 en 510 pk), twee koetslengtes, vier uitrustingsniveaus, als vijf- én als zevenzitter.

Range Rover
(Afbeelding: Ron Groenewoud) (Afbeelding: Ron Groenewoud)

Voor 2024 staat ook een volledig elektrische variant op de agenda.

Nieuwe Range Rover Sport is het ‘sportieve’ alternatief

In mei onthulde Land Rover de Range Rover Sport. Met zijn lagere neus, geknepen koplampen en duidelijk aflopende daklijn is hij het ‘sportievere’ alternatief voor de reguliere RR.

Range Rover
(Afbeelding: Ron Groenewoud)

We schrijven dat met opzet tussen haakjes, want hoe sportief kan een monster-suv van 2300 – 2700 kilo zwaar nou werkelijk zijn?

In de configurator kom je makkelijk boven de 220.000 euro uit

Ben je in de markt voor een Sport, dan moet je minstens 104.549 euro in je portemonnee hebben. Voor zo’n 40.000 euro meer heb je de ‘echte’ Range Rover. Verder kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Ga maar eens spelen met de configurator op de Land Rover-site. Met speels gemak kun je de prijs van een Range Rover naar meer dan 220.000 euro tillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.