Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 20 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Problemen met automaat in BMW M8, M5, X5 M en X6 M

Eigenaren en potentiële kopers van een BMW M5, M8, X5 M en X6 M hebben pech: er is een terugroepactie en tijdelijke stop in de verkoop ingezet voor die modellen. Reden daarvan zijn problemen met de automatische versnellingsbakken in die auto’s zo bericht de Amerikaanse overheidsinstantie NHTSA die onder andere terugroepacties publiceert.

De bedrading van de automatische versnellingsbakken kunnen voor schade zorgen en zo een kortsluiting veroorzaken. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat de versnellingsbak in de vrije versnelling schiet, zelfs tijdens het rijden. BMW neemt het probleem uiterst serieus: het roept voertuigen terug en stopt zelfs tijdelijk met de productie van de versnellingsbak aldus het bericht.

Dat probleem kan door technici van BMW worden opgelost door de bedrading anders te positioneren. Eigenaren worden daarom begin volgend jaar verzocht om naar de dealer te gaan om hun auto te laten repareren. Kopers kunnen pas vanaf dat moment een model aanschaffen, omdat het merk ook de versnellingsbakken van nieuwe auto’s anders moet indelen. Dat gebeurt ook op z’n vroegst in februari. Autovisie testte recent ook een M8 Cabrio en strandde ook met een versnellingsbakprobleem. De oorzaak daarvan wordt momenteel nog onderzocht.

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.