Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost de moderne Microbus in Nederland, de Volkswagen ID. Buzz

We hebben er even op moeten wachten, maar de Volkswagen ID. Buzz komt er dit jaar écht aan. De Nederlandse importeur heeft ook al een prijskaartje op de moderne Microbus geplakt.

De ID. Buzz staat, net als een hoop andere elektrische modellen van de Volkswagen Groep, op de MEB-basis. Deze grote bus is technisch dus identiek aan auto’s als de Skoda Enyaq en Volkswagen ID.4. Ook in de ID. Buzz ligt dus een accupakket met een bekend formaat, te weten 77 kWh. Zowel de Cargo als de personenwagen-variant krijgen dat batterijpakket, goed voor een actieradius van meer dan 400 kilometer.

Prijs Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen kondigt vandaag eerst een luxe ID. Buzz 1st aan, een rijk uitgeruste introductieversie. Die kost in ons land een forse 69.990 euro. Dan krijg je 20-inch lichtmetaal, stuur- en stoelverwarming (vóór), Art Velours-bekleding en een 10-inch aanraakscherm met navigatiesysteem. Verschillende veiligheidssystemen, zoals een rijstrookassistent, adaptieve cruise control en een parkeerassistent, zijn ook inbegrepen. De bediening van de schuifdeuren en achterklep gaat elektrisch.

Volkswagen ID.Buzz, camper, Daktent, elektrische auto, EV

Wie nog meer wil, kan voor de 1st Max gaan. Die heeft nog grotere wielen (21-inch), comfortstoelen vóór en een groter, 12-inch aanraakscherm. Ook kan-ie gedeeltelijk autonoom rijden door Travel Assist. Achterin krijg je dan een variabele laadvloer voor nog meer praktisch comfort. Die variant kost echter wel 74.590 euro.

Goedkopere versies

Goedkopere versies volgen later. Volkswagen meldt dat er binnenkort meer varianten op de prijslijst komen te staan, die een vanafprijs van zo’n 55 mille hebben. De Cargo-variant is uiteraard nog goedkoper, want die is er vanaf 46.200 euro.

Overigens zitten er wel wat nieuwigheden aan het MEB-platform voor de ID. Buzz. Zo kan-ie nu tot 170 kW snelladen. Andere MEB’ers laden momenteel tot maximaal 135 kW. Ook is de ID. Buzz in staat om stroom terug te geven aan het net: hij heeft namelijk een bidirectionele laadfunctie.

Levering

Volkswagen start in oktober met de levering van de eerste ID. Buzz-modellen. De goedkopere varianten volgen later, al geeft de importeur niet aan wanneer. Op de batterij zit overigens 8 jaar garantie, of 160.000 kilometer.

Volkswagen ID.Buzz

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.