Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De kleintjes doen net niet helemaal mee in het grote BMW M-feest

BMW M viert dit jaar feest en daar doet iedereen aan mee. Ook de compacte modellen krijgen een feestuitvoering, ter ere van het 50-jarige bestaan van de Motorsport-afdeling.

Het gaat om de 1-Serie en 2-Serie Gran Coupé. De nieuwe versies luisteren naar de naam Edition ColorVision. Opvallend, want de letter ‘M’ keert dus helemaal niet terug in die aanduiding, terwijl ze wél ter ere van de Motorsport-afdeling op het toneel verschijnen. Lijkt erop dat BMW M deze voorwielaandrijvers toch niet helemaal bij het feestje wil betrekken.

M-uitvoering

Goed, wat houdt de versie in? Zoals je waarschijnlijk verwacht, gaat het vooral om een unieke kleurstelling voor beide modellen. Wel is de Edition ColorVision gebaseerd op de M-uitrusting. En dus hebben de 1- en 2-Serie een sportievere bumperpartij met grotere luchtinlaten, grote 18-inch wielen. Die zijn voor deze feesteditie wel voorzien van een two-tone-kleurstelling.

BMW viert volgende M-feestje met speciale M3 en M4

Voor het exterieur van de BMW 1- en 2-Serie Edition ColorVision kunnen klanten acht nieuwe tinten kiezen. Ook behoren specifieke M-kleuren nu tot de mogelijkheden voor de instapmodellen van de fabrikant. Wie het complete M-feestje op de auto wil, moet echter wel meer zaken op het optieformulier aanvinken. De 50 Jahre-emblemen die op de wielen, achterklep en motorkap geplaatst worden, zijn als optie beschikbaar. Het goede nieuws: daar hoef je niet voor te betalen. De hier afgebeelde auto’s vonden het in ieder geval niet nodig…

Eigen kleurencombinatie

Binnenin viert BMW feest met opnieuw unieke kleurencombinaties en enkele Edition-emblemen. Interieurverlichting en vloermatten met unieke bies behoren eveneens tot dit Edition ColorVision-pakket. Ook heeft deze editie z’n eigen instaplijsten.

Motorisch verandert er niets aan de 1- en 2-Serie. En dus zijn alle bekende aandrijflijnen beschikbaar voor deze Edition ColorVision-uitvoering. Ook de M135i en M235i, met 306 pk en vierwielaandrijving, zijn straks in deze configuratie te bestellen. De enige variant die buiten de boot valt, is de 128ti. Die heeft immers z’n eigen en unieke aankleding.

Prijs BMW Edition ColorVision

Wat de nieuwe varianten kosten, is nog niet bekend. De verkoop van de BMW Edition ColorVision start in juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.