Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Decadent duet tussen Porsche 911 Turbo S en business jet

Je kunt nu een bijpassende Porsche 911 Turbo S coupé bij een business jet kopen, of andersom. De Braziliaanse jet-fabrikant Embraer en Porsche werken samen en brengen een decadente auto en vliegtuig combinatie.

Onder de naam “Duet” wordt er een speciale editie van zowel de Embraer Phenom 300E zakenjet als aangepaste versie van de Porsche 911 Turbo S geleverd. Van beide fabrikanten is dit het meest succesvolle en sportiefste model. Speelgoed voor miljardairs en sensationeel kijkvoer voor de rest van de wereld.

Het “Duet”

Zowel de sportwagen als de business jet hebben dezelfde tweekleurige lak, deze bestaat uit platinazilver metallic (glanzend) en mat ‘jetgrijs’ metallic. De sierlijsten zijn met de hand geschilderd in het chroom en blauw. De onderkant van de poiler van de 911 is ook in deze blauwe kleur, met de code N911EJ erin getekend. Deze code staat ook op de zijkant van de jetmotor en op de zijkant van de Porsche-sleutel. Andere unieke exterieurdetails van de 911 Turbo S Duet zijn onder meer de Porsche Exclusive-wielen afgewerkt in platinazilver metallic met een blauwe rand, zij-luchtinlaten en zijruitlijsten in Brilliant Chrome, LED-deurprojectoren met samenwerkingslogo en een speciaal embleem op de B-stijl.

Porsche 911 & Embraer Phenom 300E
Porsche 911 & Embraer Phenom 300E

Interieur

Ook het interieur van de 911 is geïnspireerd op de luchtvaart, zo staat er op de dorpellijst ‘No step’ zoals op de kwetsbare vleugel van een vliegtuig. Ook zijn beide modellen voorzien van speviaal ‘Duet’ logo, deze komt zowel in het exterieur als interieur terug. Zo zien we bijvoorbeeld het reliëf terug op hoofsteunen. Daarnaast vinden we nog een ‘One of 10-badge’ die geplaatst is op het dashboard aan de passagierszijde.

Dit dashboard is met de hand afgewerkt in dezelfde kleur stiksels als de blauwe exterieurdetails. Zelfs de bagageruimte is met deze stiksels versiert. Daarbij krijg je bij de aanschaf van dit paar een kofferset en horloge – beide van Porsche Design – die bij de auto en jet passen.

De auto en jet zijn nu  te bestellen, de leveringsstart staat die gepland voor begin 2021. Een ‘gewone’ Embraer Phenom 300E-jet begint bij $ 9,45 miljoen, dus het is veilig om aan te nemen dat dit sterk aangepaste duo iets meer kost dan dat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.