Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Opel wil elektrische Monza gaan bouwen

In 2013 werd-ie al gepresenteerd op de Frankfurt Motor Show, de nieuwe Opel Monza. Tot op de dag van vandaag is van de concept geen werk gemaakt, maar hier moet verandering in komen. Zo laat Auto Motor Und Sport weten dat er een E-Monza model gebouwd gaan worden.

In een interview van het Duitse medium met de Opel-baas Michael Lohscheller liet hij doorschemeren dat sportwagens een grotere rol bij het merk Opel gaan spelen. “We willen ook het onderwerp sportiviteit overbrengen naar de toekomst. Hoe het dan ook heet. Eén ding is duidelijk: mobiliteit moet leuk zijn, het moet een beroep doen op het hart en niet alleen op het brein. Dit geldt zeker voor elektromobiliteit.”

De Monza

In 2013 werd de Monza gepresenteerd als futuristische concept met vleugeldeuren en een 1.0 turbomotor met elektro-aandrijving. Over deze hybride-Monza wordt nog steeds gesproken, maar ook zou er een volledig elektrische versie moeten komen. Met een lengte van ongeveer 4,9 meter (op basis van de eVMP-architectuur van PSA) en een accupakket van 60 tot 100 kWh zou de actieradius van de sportwagen tussen de 400 en 600 kilometer liggen. Het vermogen zal uit komen rond de 400 pk.

Opel Monza Concept

Geen commentaar

Lohscheller wil in het interview niets van de geruchten over de Monza bevestigen: “Interessante speculatie, waar ik natuurlijk geen commentaar op zal geven. Alleen zoveel: de Monza is een icoon in onze geschiedenis. Het was een prachtige sportcoupé; vooral in zijn hoogste uitrustingslijn, GSE. Kijk maar naar de digitale display-instrumenten! Hiermee maakt Opel al in 1983 een statement. Ook de concept car uit 2013 trok terecht veel aandacht. Het verbaast me niet dat zoveel mensen er enthousiast over zijn. ”

Toch hoop

Hoewel Lohscheller weinig zegt over een eventueel nieuwe Monza laat hij het Duitse medium weten: “Ik ben ervan overtuigd dat Opel een vlaggenschip nodig heeft”, zegt Opel-baas Lohscheller en tegelijkertijd zegt hij dat dat geen grote SUV is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.