Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Porsche pakt door om de verbrandingsmotor in leven te houden

Als het aan Porsche ligt is de verbrandingsmotor nog wel even onder ons. De Duitse autofabrikant investeert een flink bedrag in een bedrijf dat zich richt op zogenoemde e-fuels.

Het gaat om 75 miljoen. Dat bedrag pompt Porsche in HiF Global LLC dat in Chili gevestigd is. Die partij is op zijn beurt weer verantwoordelijk voor de bouw van een pilotfabriek omtrent e-fuels in het land.

Toewijding van Porsche

“E-fuels leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en vormen een waardevolle aanvullingen op onze inspanningen omtrent elektromobiliteit””, aldus Barbara Frenkel van Porsche. “Door te investeren in de industriële productie van e-fuels breidt Porsche zijn toewijding op het gebied van duurzame mobiliteit uit.”

Porsche 718 Cayman GT4 RS
Porsche 718 Cayman GT4 RS

Porsche is een van de partijen die serieus investeert in dergelijke techniek. Daarmee hoopt het de verbrandingsmotor in leven te houden. Niet alleen voor het gebruik in nieuwe modellen, ook wil het op die manier de reeds bestaande vloot CO2-neutraal rond laten rijden.

Autosport

Of we deze brandstof snel kunnen gebruiken, is echter nog maar de vraag. Reken er niet op. Concreet zegt Porsche dat het van plan is de e-fuels te gaan gebruiken voor ‘aansprekende autosportprojecten’. Volgens het bedrijf is het in de toekomst wel denkbaar dat productiemodellen in de fabriek worden volgegooid met een hernieuwbare brandstof, of bij de Porsche Experience Centers.

Porsche: CO2-impact 911 komt op niveau van een elektrische auto

Het is overigens nog maar zeer de vraag of deze hernieuwbare brandstoffen en e-fuels ook daadwerkelijk CO2-neutraal zijn. Verschillende instanties, waaronder (uiteraard) milieuorganisatie Transport & Environment, zijn ervan overtuigd dat de milieuwinst van dergelijke brandstoffen nihil is, of helemaal niet bestaat.

Toekomst verbrandingsmotor

Waar Porsche inzet op hernieuwbare brandstoffen, denkt een ander groot merk binnen de groep niet aan een dergelijke toekomst. Audi zet zich volledig in op elektromobiliteit en richt zich dus op een toekomst zónder de verbrandingsmotor, ook al zijn er e-fuels voorhanden om ze toch in leven te houden. Dat liet Oliver Hoffmann, ontwikkelingsbaas bij Audi, vorig jaar weten aan Autovisie. Mercedes-Benz heeft ook al laten weten geen toekomst te zien in e-fuels. Porsche is echter niet de enige autobouwer die dat wel als oplossing voor de toekomst ziet. Ook McLaren bekijkt de mogelijkheden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.