Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jun 2016

Porsches geliktere nieuwe Panamera gelekt op het web

De geheel nieuwe Porsche Panamera wordt pas eind juni onthuld. Dankzij een online gelekte afbeelding krijgen we nu al een beeld van hoe de nieuwe sportlimousine uit Zuffenhausen zal ogen.

Over het uiterlijk van de huidige Porsche Panamera zijn de meningen altijd verdeeld geweest. Ook intern riep het ontwerp de nodige discussies op. Volgende maand onthult Porsche de opvolger. De designafdeling heeft zich kunnen herpakken.

Delen

De eerste foto krijgen we dankzij Vince Burlapp, een blogger die vaker vroegtijdig beelden van nieuwe modellen het web op slingert, te zien. Onlangs toonden we de nodige computerillustraties, ook van de Shooting Brake-uitvoering.

Daarnaast heeft Burlapp al een afbeelding van het vermeende interieur van de nieuwe Porsche gedeeld, met onder meer een nieuw soort display. De gehele middenconsole oogt nogal anders dan wat we gewend zijn van het merk.

Motor

Porsche gebruikt de Panamera om een nieuwe, kleinere en krachtigere V8 te introduceren met twee turbo’s, vier liter slagvolume en rond de 550 pk. Na de onthulling in juni zal de auto dit najaar in vol ornaat te bewonderen zijn tijdens tijdens de Autosalon van Parijs. In oktober start de levering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.