Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jun 2016

BMW’s zwarte schaap 3 Serie GT krijgt een laatste kans

De BMW 3 Serie Gran Turismo heeft een facelift gekregen, waarmee het nog altijd opmerkelijk ogende model van BMW zijn laatste levensfase lijkt te hebben bereikt.

Over de esthetische kwaliteiten van de Gran Turismo is vanaf het eerste moment al de nodige reuring geweest. Net als zijn grotere broertje, de 5 Serie Gran Turismo, is de 3 Serie GT mede daardoor nooit uitgegroeid tot een daverend succes.

BMW 330i GT Luxury Arktikgrau

Subtiel

Desondanks krijgt deze iets verlengde Dreier met hatchback een facelift, drie jaar na de lancering van de originele 3 Serie GT. Het gaat weliswaar om subtiele wijzigingen: naast een iets andere bumper zijn er nu standaard led-koplampen en -mistlampen. Dat geldt ook voor de verlichting achter.

BMW 330i GT Luxury Arktikgrau

Motoren

Daarnaast is het vernieuwde model uit te rusten met die volledig nieuwe viercilindermotoren, meldt BMW: de 320i met 184 pk, de 330i met 252 pk en de 340i met 326 pk. Dieselen is ook mogelijk, daarbij heb je de keuze uit krachtbronnen die tussen de 150 en 313 pk leveren – waarbij de 325d volledig nieuw is. De aandrijving kan naar alleen de achterste of alle vier de wielen gaan en is er de keuze uit een handgeschakelde zesbak of Steptronic-automaat.

Vanaf juli is de gefacelifte 3 Serie GT verkrijgbaar. Volgens BMW zijn er meer dan 130.000 exemplaren van het bestaande model verkocht, al blijft het de vraag of er over enkele jaren ook een volledig nieuwe generatie zal komen.

BMW 340i GT M Sport Estorilblau