Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Porsche breidt Taycan-familie verder uit

Als GTS toonde Porsche de Taycan Sport Tursmo al, maar de fabrikant gaat de versie ook met andere aandrijflijnen leveren. Dit zijn ze!

Let op, we hebben het over de Sport Turismo. Dat is een nieuwe versie die naast de reeds uitgeleverde Taycan Cross Turismo in het programma staat. De ‘Sport’ is meer gericht op rijdynamiek. Hij heeft weliswaar dezelfde koetswerkvorm als de Cross Turismo, de carrosserie hangt iets lager boven het asfalt. Daarnaast ontbreekt op de Sport Turismo de kunststoffen opsmuk in vergelijking met de Cross Turismo. Ook is de Sport Turismo standaard voorzien van achterwielaandrijving, al kun je optioneel wel de aandrijfkrachten over de vier wielen laten verdelen.

Vijf versies

Porsche stelde de versie als eerste als GTS voor. Die uitvoering staat vanaf eind februari bij de dealer. De nu voorgestelde types komen medio maart uit. Het gaat om de volgende motorversies. Aan de basis staat de Taycan Sport Turismo. Deze uitvoering heeft geen verdere toevoeging in de naam. Hij beschikt over een 240 kW sterke (300 kW in overboost) elektromotor, die de trekkracht via de achterwielen op de weg overbrengt. Optioneel is het model verkrijgbaar met de Performance Battery Plus. De elektromotor levert dan 280 kW of 350 kW in overboost.

Achter- en vierwielaandrijving

Vervolgens biedt Porsche alleen vierwielaandrijvers aan. De 4S Sport Turismo voert de lijst aan. Hij heeft een 320 kW (390 kW in overboost) met optioneel de Performance Battery Plus en 360 kW (420 kW-overboost) krachtcentrale. Daarna staat de reeds aangekondigde GTS Sport Turismo (380 kW/440 kW) op de lijst. De Taycan Turbo Sport Turismo doet ook mee, voorzien van een 460 kW (500 kW in overboost), net als de Taycan Turbo S Sport Turismo, goed voor 460 kW (761 pk in overboost).

Sunshine control

Tegelijk met de Sport Turismo komt Porsche met een nieuw panoramadak. De Duitsers geven het optioneel verkrijgbare glazen dak ‘Sunshine Control’ mee. Het grote glasoppervlak is onderverdeeld in negen secties die afzonderlijk kunnen worden geregeld. Zo kan de transparantie van of het hele dak of specifieke delen worden aangepast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.