Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Porsche 356A op monstermissie tegen mensen- en kinderhandel

Valkyrie Racing bouwt een Porsche 356A met rupsbanden om een zware tocht op Antarctica af te leggen. Hiermee haalt het bedrijf geld op voor de strijd tegen mens- en kinderhandel.

De iconische Porsche heeft al heel wat modderige en zanderige kilometers achter de rug. Het raceteam nam de klassieker al mee naar Oost-Afrika en liet ‘m de woestijnen van Mongolië trotseren.

Porsche 356A met de A van arctisch

Voor de nieuwe challenge is de Porsche 356A flink aangepast. Zo krijgt de luchtgekoelde motor een systeem dat hete lucht aanzuigt vanuit de motorruimte en optimaal benut om zo bevriezing van onder andere brandstof tegen te gaan.

Porsche 356A
(Afbeelding: Valkyrie Racing)

Daarnaast is de Porsche voorzien van rupsbanden en heeft hij ski’s in plaats van voorwielen. Aan de voorkant is een soort (anti) ‘duikplank’ gemaakt om te voorkomen dat neus van de auto in sneeuwgeulen of in een gletsjerspleet zakt. Deze plank is voorzien van zonnepanelen die de auto van elektriciteit voorzien.

Klassieker: Porsche 356 komt terug als elektrische auto

Mocht er iets misgaan dan heeft de Porsche 356A wat nooduitrusting aan boord. Zo beschikt hij over een lier en een luchtkussenkrik.

Voor het goede doel

Amerikaans coureur Renée Brinkerhoff gaat de Zuidpool met de Porsche 356A bedwingen om geld op te halen voor Valkyrie Gives, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen mens- en kinderhandelaars. Er is inmiddels al meer dan 450.000 dollar opgehaald met dit plan en de vorige races. Hiermee is het team bijna op de helft van de beoogde 1 miljoen dollar.

Porsche 356A
(Afbeelding: Valkyrie Racing)

Wanneer je 356 dollar of meer doneert zet het team jouw naam op de motorkap en krijg je een pet en foto opgestuurd.

Audi RS Q3 Sportback – Sneeuwkanon – Video

In totaal moet er meer dan 32.000 kilometer afgelegd worden op het zuidelijkste continent van de aarde. De expeditie begint 5 december, maar de Porsche 356A is nu al onderweg met de boot en zal binnenkort aankomen in Chili waarna hij doorreist naar de Zuidpool.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.