Autovisie
Autovisie Nieuws 26 nov 2015

Hoogtepunten RM Auctions Driven by Disruption-veiling

Op 10 december is de Goede Sint alweer vertrokken, maar toch regent het in New York dan pakjes. Automobiele cadeautjes die alleen de superrijken kunnen betalen, want op de Driven by Disruption-veiling van RM Auctions gaat een verzameling bijzonder blik onder de hamer.

 DeTomaso Mangusta (1969)

De minder bekende voorganger van de DeTomaso Pantera. De Mangusta heeft een 275 pk sterke V8 van Ford onder zijn motorkappen. Want ja, het zijn er twee en ze scharnieren als vlindervleugels omhoog.

Ford RS200 (1986)

Dit exemplaar is de allerlaatste klantenauto die Ford afleverde (pas in 1994, acht jaar na zijn productie). Het merk moest tweehonderd straatversies van de RS200 bouwen om mee te mogen in de Groep B-klasse van het Wereldkampioenschap Rally.

Delage D8 S Cabriolet (1934)

Een prachtig extravagante Delage in opvallend paars met op de grille een doorschijnende kop van een pauw. Van dit model zijn ooit maar twee exemplaren gebouwd. Voor de aandrijving zorgt een 4,0 liter achtcilinder lijnmotor met 122 pk.

Ferrari 290 MM (1956)

De absolute topper van de veiling, want deze Ferrari moet – schrik niet – tussen de 26,5 en 30 miljoen euro opleveren. Waarom? Ten eerste: het is een zeldzame Ferrari. Ten tweede: de legendarische coureur Juan Manuel Fangio reed er de Mille Miglia mee.

Chrysler Special Coupe (1953)

Een oude Amerikaan met buitengewoon elegante Italiaanse styling van ontwerphuis Ghia. De Special Coupe is één van een reeks van achttien auto’s die Chrysler in de jaren vijftig bouwde voor vermogende Europese klanten.

Lamborghini Concept S (2006)

Een volledig werkende showmodel. Deze Lamborghini Concept S heeft ruim 200 kilometer op de teller. Oké, dan is de 520 pk sterke V10 nog nauwelijks ingelopen, maar het is goed om te weten dat er tenminste iemand is geweest die hem heeft gebruikt waarvoor hij… tja, eigenlijk niet gemaakt is.

Porsche 356 C 1600 SC Cabriolet

RM Auctions verwacht dat deze Porsche 356 bijna zes ton gaat opbrengen. En dat is niet voor niets. Deze oorspronkelijk grijze cabriolet is Janis Joplin geweest, die haar roadie Dave Richards 500 dollar gaf om hem te schilderen. Wat er op moest komen? Dat mocht Richards zelf weten.

Kijk hier voor eerdere artikelen over Driven by Disruption: Lamborghini Countach LP400 S, Mercedes-Benz 300 SLFerrari 500 Mondial, Aston Martin DB4 GT Zagato,  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.