Autovisie
Autovisie Nieuws 26 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-AMG viert Formule 1-titel met speciale A 45

Mercedes-Benz heeft het wereldkampioenschap Formule 1 binnengesleept en dat zullen we weten ook. Het merk geeft zichzelf deze – komt ‘ie – A 45 Mercedes AMG Petronas 2015 World Champion Edition cadeau.

Deze “zilveren peil voor dagelijks gebruik”, zoals Mercedes-Benz hem noemt, rolt op speciale 19 inch wielen en is aangekleed in dezelfde kleuren als de Formule 1-auto’s van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Daarbij krijgt het model een wat agressiever gestileerde frontsplitter mee en een achterspoiler. De World Champion Edition is te bestellen in drie kleuren: metallic grijs, matgrijs en metallic zilver. Binnenin de A 45 komt de blauwgroene Formule 1-tint terug op de stoelen en in diverse details op het dashboard.

“De Mercedes is aangekleed in dezelfde kleuren als de Formule 1-auto van Lewis Hamilton”

Onderhuids veranderde niets. Voorin ligt nog steeds een viercilinder turbomotor die 381 pk levert. De Mercedes-AMG gaat daarmee in 4,2 seconden van stilstand naar 100 km/h. De Champion Edition wordt officieel geïntroduceerd tijdens de grand prix van Abu Dhabi komend weekend. Het model is leverbaar vanaf januari, maar blijft slechts een beperkte tijd in productie. In mei volgend jaar houdt Mercedes-AMG er weer mee op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.