Autovisie
Autovisie Nieuws 28 okt 2021

Topman McLaren stapt onverwachts op

Mike Flewitt legt zijn functie als topman van McLaren Automotive neer. Hij werkt al bijna tien jaar voor de Engelse sportwagenfabrikant.

Flewitt kwam binnen als chief operating officer in juni 2012 en werd in juli 2013 de CEO van het bedrijf, nadat Anthony Sheriff, die de basis voor de straatauto’s legde, werd weggestuurd. Waarom Flewitt vertrekt, is niet bekend. Mogelijk wordt Flewitt verantwoordelijk gehouden voor de problemen rondom de marktintroductie van de Artura, die opnieuw is uitgesteld. Met de Artura, de eerste serie-auto met plug-in hybridetechniek van de Engelse sportwagenbouwer, moet McLaren juist uit een diep dal klimmen, waarin het tijdens de coronacrisis belandde. In de afgelopen jaren wist McLaren gestaag te groeien, maar door de door de overheid opgelegde lock-down in 2020 stortte de productie van het merk ineen. Projecten werd geschrapt en oplages van limited editions teruggeschoefd.

Mike Flewitt, ceo McLaren 920-046f396f896c8289d79b6f4e87cef9c2

Koerswijziging

Het is makkelijk om te stellen dat onder leiding van Flewitt McLaren heel hard groeide, maar de basis ingrediënten lagen er al voor zijn komst. Van niets naar iets, is te realiseren in een nieuwe onderneming. Daarnaast stond de productiecapaciteit van tevoren al vast. Er moest echter wel invulling gegeven worden aan het modellengamma, de strategie en de uitvoering van de plannen. Dat heeft Flewitt succesvol gedaan.

Exclusieve video: McLaren Artura in detail

Cito Motors Eindhoven tweede dealer voor McLaren in Nederland

De MP4-12C en P1 waren reeds uitgebracht toen Flewitt de verantwoording over het bedrijf nam, maar onder zijn supervisie verschenen onder andere de 720S, de 600LT en de Senna. Hij verdeelde het leveringsprogramma in drie lijnen, de Sport Series, de Super Series en de Ultimate Series, iets dat overigens onlangs werd teruggedraaid. Flewitt zette ook een koerswijziging voor de onderneming in. Hij verlegde de ontwikkelingsfocus van verbrandingsmotoren naar stekkerhybrides en volledig elektrisch aangedreven krachtbronnen.

McLaren Artura

Verdeeld over twee man

Hij was bijna 10 jaar aan de macht binnen de Automotive-divisie van McLaren. Zijn taken worden nu over twee personen verdeeld. De McLaren Group non-executive director Michael Macht neemt de verantwoordelijk over de technische kant van het bedrijf, alsmede de oprationele taken. De verkoop- en marketing-activiteiten komen onder de hoede van Paul Walsh, Executive Chairman van de McLaren Technology Group.

De 620R is exclusiever dan McLaren opgeeft

Dit is de Artura waar we langer op moeten wachten

Zo houdt McLaren Special Operations de F1 jong

Zo werkt de Formule 1 door in de straat-McLarens

 

Dit is een van de modellen uit de Ultimate Series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.