Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

160 kilometer laden in 2 minuten: over tien jaar kan het met een Polestar

Verschillende auto’s zijn nu al in staat om per 5 minuten 100 kilometer aan rijbereik bij te laden. Over tien jaar moet dat véél sneller gaan, als het aan Polestar ligt.

De fabrikant laat vandaag namelijk weten te investeren in StoreDot, een innovator op het gebied van technologie omtrent snelladen. Het is een Israëlisch bedrijf dat over twee jaar accu’s wil produceren die in vijf minuten 160 kilometer aan rijbereik kunnen bijladen.

Snelst ladende auto’s van het moment

Dat is sneller dan wat momenteel mogelijk is. Auto’s als de Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6 kunnen op papier 100 kilometer aan rijbereik laden in een tijdsbestek van vijf minuten. Auto’s als de Porsche Taycan en Mercedes-Benz EQS laten vergelijkbare snelheden zien.

Renault krijgt toegang tot Volvo/Polestar-platform

Maar StoreDot durft nu al te stellen welke snelheden het in de komende jaren wil halen. In 2028 moet het namelijk niet vijf, maar drie minuten duren om 160 kilometer bij te laden. In 2032 moet dat nog maar twee minuten duren, aldus StoreDot. Naar Polestar zijn ook Daimler, Vinfast en Volvo partner van de Israëlische batterijproducent.

Polestar voor performance en durrzaamheid

“Polestar kan de ontwikkeling van nieuwe accutechnologie voor de auto-industrie helpen vormgeven en waardevolle inzichten bieden vanuit het perspectief van een merk dat gericht is op performance en duurzaamheid”, zegt Polestar CEO, Thomas Ingenlath.

Polestar 3

Het zou in ieder geval een flinke opwaardering zijn voor de auto’s van Polestar. De enige elektrische auto die het merk momenteel levert, de 2, heeft een maximaal laadvermogen van 150 kW. Per 5 minuten laadt het model minder dan 50 kilometer aan rijbereik bij.

Komst Polestar 3

Daar komt volgend jaar overigens een volgend elektromodel bij, dat luistert naar de naam 3. Het wordt een SUV, die zijn platform (SPA2) deelt met de nieuwe XC90 van Volvo. Welke specificaties en prestaties daarmee mogelijk zijn, is nog even afwachten. Volvo presenteert de Embla waarschijnlijk deze zomer, terwijl Polestar eind dit jaar het doek van de 3 trekt.

Volvo Concept Recharge

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.