Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Polestar en Volvo in toekomst verder uit elkaar 

Waar de namen Volvo en Polestar in het verleden en op dit moment nog samen op een auto kunnen prijken, lijkt dat uitgesloten voor de toekomst.  

“Volvo en Polestar zijn twee verschillende merken, en dat moet in de toekomst steeds duidelijker worden”, zo laat Mårten Levenstam, productbaas van Volvo, weten. “Polestar moet progressieve, puur elektrische auto’s bouwen. Het plan is niet om met Volvo in hetzelfde vaarwater te gaan zitten. We kunnen wel technologieën delen, maar nog steeds totaal verschillende auto’s bouwen. Dat zit ‘m niet alleen in prestaties, maar ook in vormgeving en rijeigenschappen.”

Kannibaliseren

De merken zullen dus in de toekomst verder uit elkaar groeien. “Polestar moet zijn eigen identiteit opbouwen en anders zijn dan Volvo. Dus voor nu denk ik dat het heel onwaarschijnlijk is om in de toekomst een elektrische performance-Volvo aan te bieden met een Polestar-logo. Dat zie ik niet snel gebeuren.” Eerder liet Volvo al weten dat het stopt waar het zustermerk begint, om elkaar niet te kannibaliseren.

Lees ook: Precept wijst de weg voor Polestar 3

Zustermerken

Dat de twee zustermerken zijn, blijft altijd duidelijk. Polestar doet voor onderhoudswerkzaamheden een beroep op Volvo’s netwerk. Voor verkoop daarentegen zijn de kanalen gescheiden. De verkoop van de modellen heeft online plaats, al opent het merk eind deze maand wel vier zogenaamde Spaces, te weten in Amsterdam, Leidschendam, Eindhoven en Rotterdam. In deze ruimtes staan louter adviseurs.

VIDEO: Polestar in vergelijking met de Tesla Model 3

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.