Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Pantera-hommage van Ares Design kost 615.000 euro

Coachbuilding lijkt weer een beetje terug van weggeweest. Ares Design uit Modena bouwde onder meer al een coupé op basis van de Bentley Mulsanne en introduceerde enige tijd geleden deze Panther, waarvan dit de productieversie is.

Ares Panther

Hij is – hoe kan het ook anders – een hommage aan de De Tomaso Pantera. Die klassieker uit de jaren zeventig koppelde Italiaanse styling aan Amerikaanse techniek (er lag een Ford-V8 achterin) en daarin ligt het grote verschil met de Ares Design Panther. De moderne incarnatie van de Pantera is gebaseerd op de Lamborghini Huracán. Hij heeft dus een atmosferische 5,2 liter V10 achterin, die na wat ingrepen 650 pk en 600 Nm levert. Daarmee doet de Panther de sprint naar 100 km/h in 3,1 seconden en haalt hij een top van 325 km/h.

LED-klapkoplampen

Opvallend. Ares Design heeft ervoor gekozen om zowaar klapkoplampen te monteren. Die zijn uitgerust met LED-techniek en komen te voorschijn uit een carrosserie die geheel uit koolstofvezel is opgetrokken. Ares Design is van plan om niet meer dan 21 exemplaren van de Panther te bouwen. Die kosten minimaal 615.000 euro (een Huracán begint net onder de drie ton). Bovendien moet je niet alleen vermogend zijn om hem te kopen, maar ook geduldig. Het duurt zo’n drie maanden om één Panther in elkaar te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.