Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

BMW en Volkswagen schrijven al orders voor iX3 en ID.

Interessante timing. Tesla onthult vandaag de Model Y. En toevallig kondigen BMW en Volkswagen tegelijkertijd aan dat de ID. en de iX3 te bestellen zijn. De Volkswagen vanaf 8 mei. De BMW per direct.

Volkswagen ID Parijs

Volkswagen onthult de productieversie van de ID. pas in september op de IAA in Frankfurt, waarna de auto begin 2020 op de markt komt. Volgens het merk gaat de elektrische hatchback ongeveer hetzelfde kosten als een diesel-Golf. Dat zou betekenen dat hij voor ongeveer 30.000 euro in de prijslijst komt te staan. Reken voor dat geld niet op de beloofde actieradius van 550 kilometer. De basisversie komt zo’n 330 kilometer ver op een volle batterij.

Aanbetaling

BMW spreekt voor de iX3 eveneens over een marktintroductie in 2020. Geïnteresseerden kunnen nu echter al een aanbetaling van 1500 euro doen om een productieplaats te reserveren. BMW biedt klanten zelfs een auto aan ter overbrugging (X3 xDrive20i, 530e of i3), maar dat kost wel geld natuurlijk. De iX3 heeft een vermogen van 270 pk, een batterij met een capaciteit van ruim 70 kWh en een actieradius (gemeten volgens de WLTP) van minimaal 400 kilometer.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.